Lopen seurakunta tarjoaa erilaista apua elämän vastoinkäymisten edessä. Hae rohkeasti apua silloin, kun elämä satuttaa.

Keskusteluapu

Seurakunnan papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyönohjaajat ja varhaiskasvatuksen työalajohtaja ovat käytettävissä henkilökohtaisia keskusteluja varten. Yhteystiedot löydät täältä.

Taloudellinen apu

Seurakunnan diakoniatyö tarjoaa  loppilaisille taloudellista apua tilanteen ja tarpeen mukaan. Apua on tarjolla riippumatta kirkon jäsenyydestä. Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Sururyhmä

Lopen seurakunnassa järjestetään vuosittain sururyhmä läheisensä menettäneille. Lisätiedot täältä.

Palveleva puhelin ja muut kirkon yhteiset auttamismuodot

Tästä linkistä löydät tietoa seurakuntien yhteisistä keskusteluavun muodoista: Palvelevasta puhelimesta, Kirkko Suomessa Facebook -chatista, Tekstaritupusta, NettiSaappaasta ym.

Seurakuntien perheneuvonta

Lopen seurakunta tarjoaa perheneuvontapalveluja joko Riihimäellä tai Hyvinkäällä näiden seurakuntien toiminnan kautta. Lisätiedot Riihimäen seurakunnan nettisivuilta tai kirkon perheneuvonnan yhteisiltä sivuilta.

Käytännön apua

Kesäkuun aikana diakoniatyö työllistää muutamia nuoria auttamaan lähinnä vanhuksia kertaluontoisesti kodin töissä, esimerkiksi siivousta, pihatöitä tms. Lisätiedot diakoniatyöntekijöiltä.

Muualta

Seurakunnan tarjoamien palveluiden lisäksi myös Lopen kunnan sosiaalitoimi ja monet muut tahot tarjoavat apua elämän haasteisiin ja vastoinkäymisiin. Älä siis jää yksin!