Suomen Lähetysseura

Nimikkolähetti

Katri Suhonen, Senegal

Katri Suhonen (Hallintotieteiden maisteri) toimii neuvonantajana ruokaturvahankkeessa Foundiougnen alueella, Senegalissa Suomen Lähetysseuran kautta. Hankkeeseen liittyvät maatalouden, ekologian, sekä vesialan kysymykset. Hankkeen tavoitteena on väestön toimeentulomahdollisuuksien parantaminen, kestävään kehitykseen ja puhtaaseen toimintaympäristöön kannustaminen. Myös vammaisten henkilöiden toimeentulon kehittämiseen kiinnitetään huomiota. Olemme seurakuntana sitoutuneet rukouksin, kolehtivaroin ja yhteydenpidolla tukemaan Katrin työtä Senegalissa.

Jos haluaisit seurata Katrin lähettikirjeitä Senegalista, olethan yhteydessä vs. diakoni-lähetyssihteeri Iina Madubuikeen puh: 0505376074 tai iina.madubuike@evl.fi

Nimikkokohde

Vuoristojen kummilapset, Pohjois-Thaimaa

Suomen Lähetysseura ja Lopen seurakunta ovat solmineet nimikkokohdesopimuksen Pohjois-Thaimaan vuoristoissa hankalien kulkuyhteyksien päässä elävien kummilapsien koulunkäynnin tukemiseksi. Kummilasten ikä vaihtelee alakouluikäisistä aina yliopisto-opintoja suorittaviin opiskelijoihin. Kummilapset valitaan ohjelmaan sosiaalisin perustein. Kummilapset asuvat Nanin, Chiang Rain, sekä Uttaraditin maakunnissa. Monet perheistä elävät riisinviljelyn turvin. Thaimaan valtio maksaa opiskelukuluista osan ja Suomen Lähetysseura pyrkii kummilapsituella maksamaan kummilasten opiskelun loppuosan. Olemme seurakuntana sitoutuneet rukouksin, kolehtivaroin ja yhteydenpidolla tukemaan kummilapsiohjelmaa.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Nimikkolähetit

Arto ja Mirja Hukari, Japani

Arto ja Mirja Hukari ovat molemmat ammatiltaan diakoneja, joilla on vuosien varrelta pitkän ajan työkokemus lähetystyöstä Japanissa. He ovat molemmat eläkkeellä, mutta saivat kutsun Suomen evankelis-luterilaisen kansanlähetyksen kautta nyt palvelemaan Länsi-Japanin evankelis-luterilaista kirkkoa tänä keväänä,  vielä reilun vuoden ajaksi. Hukarit ovat Japanissa seurakuntatyössä,  jatkamassa Liivoloiden työtä. Tuemme Hukareiden työtä seurakuntana esirukouksin, kolehdein, sekä lukemalla lähettikirjeitä Japanista.

Jos haluaisit saada lähettikirjeitä Hukareilta, olethan yhteydessä vs. diakoni-lähetyssihteeriin, Iina Madubuikeen; puh: 050 537 60 74 tai iina.madubuike@evl.fi

Suomen Pipliaseura

Nimikkokohde Kiinan raamattutyö

Lopen seurakunta on solminut  sopimuksen Kiinan raamattutyön tukemisesta.  Käytännössä tämä tarkoittaa siis esimerkiksi lukutaidon opetusta aikuisille Kiinan syrjäseuduilla asuville. Lukutaitokursseilla aikuiset oppivat ensimmäistä kertaa lukemaan Raamattua. Olemme seurakuntana sitoutuneet rukouksin, kolehtivaroin ja yhteydenpidolla, tukemaan Kiinan raamattutyötä.

Medialähetys Sanansaattajat

Nimikkokohde Kiinan Radioseminaari

Kiinan kasvavan kirkon tarpeisiin suunnattu Radioseminaari on Trans World Radion (TWR) kehittämä teologinen koulu-tusohjelma, jonka avulla varustetaan seurakuntien johtajia paimenen tehtävään. Se tukee erityisesti syräisiä seurakuntia köyhällä maaseudulla.Olemme seurakuntana sitoutuneet rukouksin, kolehtivaroin ja yhteydenpidolla, tukemaan Radioseminaaria Kiinassa.

Tiedot seurakunnan lähetystoiminnasta löydät täältä.

Ulla Lähdekorpi
diakoni-lähetyssihteeri