Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on osa kirkon jatkuvaa ja ihmisen koko eliniän kestävää kasteopetusta. Tavoitteena on, että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä. Nimitys rippikoulu viittaa vanhan käytännön mukaiseen ehtoolliseen, johon liittyi rippi eli synnintunnustus ja synninpäästö. Tämän mukaisesti rippikoulu on ollut vanhastaan ehtoolliselle valmistava. Nykyisin rippikoulun ensisijaisena tehtävänä on perehdyttää nuoria kirkon uskoon ja ohjata heitä elämään seurakunnan yhteydessä. Rippikoulu on keskeinen osa kirkon kasteopetusta ja nuorisotyötä.

Suomessa rippikoulun käy vuosittain 15-vuotiaista nuorista noin 90 % ja heistä suurin osa käy riparin leirimuotoisena. Rippikoulun - eli tuttavallisemmin riparin - voidaan sanoa olevan merkittävä osa suomalaista nuorisokulttuuria.

Rippikoulut Lopen seurakunnassa vuonna 2018

Kaikki rippileirimme järjestetään Kesijärven leirikeskuksessa (Nikulantie 210, Launonen). Leiririppikoulujen lisäksi on mahdollisuus käydä ripari päiväkouluna jonkin leirin yhteydessä. Tällöin nuori on päivät Kesijärvellä rippikoulussa mutta yöpyy kotona.

Rippileirimme ovat päihteettömiä ja savuttomia.

Mikäli päätät käydä jonkun järjestön tai toisen seurakunnan järjestämän rippikoulun leirijakson, käyt kuitenkin aloitusjakson (seurakuntaan tutustuminen) omassa seurakunnassa.

Rippikoululaisten määrästä johtuen Lopella pidetään v. 2018 joko kolme tai neljä rippikoulua. Jokainen riparille ilmoittautuva nuori saa paikan jossain ripariryhmässä, mutta kaikkia nuoria emme valitettavasti voi ottaa sille leirille, jolle ensisijaisesti toivoo. Huomioithan tämän suunnitellessasi perheesi aikatauluja ensi vuonna.

Rippikouluryhmä 1 / 2018

• Leirijakso 17.-24.2.2018
  • Konfirmaatio 6.5.2018 klo 10

Rippikouluryhmä 2 / 2018

• Leirijakso 4.-11.6. 2018
  • Konfirmaatio 17.6.2018 klo 10

Rippikouluryhmä 3 / 2018

• Leirijakso 25.6.-2.7.2018
  • Konfirmaatio 8.7.2018 klo 10

Rippikouluryhmä 4 / 2018

• Leirijakso 4.-11.7.2018
  • Konfirmaatio 15.7.2018 klo 10
  • Muut tapaamiset ilmoitetaan myöhemmin

Muiden seurakuntien ja järjestöjen rippileireille osallistuvat Lopella asuvat nuoret

Täytä ilmoittautumislomake myös Lopen seurakunnan rippikouluun. Talven ja kevään aikana osallistut Lopen seurakunnan tilaisuuksiin ja täytät omaa "riparipassia". Muualla riparinsa käyville on myös muutama yhteinen tapaaminen.

Tarkempi rippikouluinfo 2018 päivitetään elokuun 2017 aikana.

Kari Mononen

Jatta Kärkkäinen