Metsäkirkko

Metsäkirkko

Eräsavu, Nyynäistentie 836, Loppi

Metsäkirkko on roihun äärellä pidettävä hartaus, jossa hartauden lisäksi kuullaan metsästyskatsaus ja metsäneläinten joulurauhanjulistus. Lopuksi puffetti ja yhdessäoloa.

Lopen metsäkirkko sunnuntaina klo 16

Ulkotulet ja vetopasuunan soitto kutsuvat su 20.12. klo 16.00 kolmannentoista kerran metsäkirkon roihun äärelle  Eräsavulle (Nyynäistentie 836, Loppi / Launonen) kaikenikäisiä. On muistettava, että  alkamisaika on siis klo 16.00 eikä vasta illalla.

Tarkoitus on, että metsäkirkon puffetin jälkeen voi siirtyä kaikessa rauhassa Timotei-kuoron konserttiin, joka alkaa Lopen kirkossa klo 18.00.

Eräsavun pihalta tulet johtavat metsään, jonne edettäessä saatetaan tarvita liikuntarajoitteisille avustajia. Säänmukainen pukeutuminen on hyvä huomioida, ettei ala palella tai kastua liikaa noin puolituntisen hartauden aikana.

Kuusien suomassa suojassa rauhoitutaan jouluun roihun äärellä.

Tämä korpikirkko vietetään tänä vuonna tuomaanpäivän aattona. Tämä ajoitus tarkoittaa sitä, että entisaikaisen tavan mukaan  joulurauha alkaa ensi maanantaina jo siinä mielessä, että tuomaanpäivänä jouluvalmistelujen piti olla tehtynä: mm teurastukset suoritettuina. Aseiden käyttöä ja riitoja piti välttää tavallista tarkemmin, mutta myös arkielämää pyrittiin rauhoittamaan ja antamaan sijaa levolle.

Eräsavun metsäkirkossa kuullaan mm. perinteinen metsäneläinten joulurauhanjulistus sekä ajankohtainen metsästyskatsaus.

Tuttujen joululaulujen lisäksi kuullaan kantatoteutuksena Lopen tämän syksyn tunnoista syntynyt laulu.

Tätä helposti opittavaa teosta voi tulla harjoittelemaan jo klo 15.15 Eräsavun takkahuoneeseen samana päivänä ensi sunnuntaina klo 15.15: tämän laulun kirjoittajan, Ilkka Juotteen kanssa. Hän myös puhuu tässä kaikenikäisten metsätapahtumassa.

Hartauden jälkeen lahtivajassa avattavaa puffettia varten kannattaa varata käteistä mukaan.

Tätä vuodesta 2003 saakka joka joulun alla toteutettua Eräsavun metsäkirkkoa järjestävät Kormu-Launosten Metsäveikot, partiolippukunta Santamäen Palokärjet, Lopen seurakunta, media ja lukuisat talkoolaiset.

Lopen kirkko

Launosten kerhotila