Järventaustan kinkerit Reino Leinolla

Järventaustan kinkerit Reino Leinolla

Järventaustantie 772

Lopella toteutetaan kinkereitä, seurakunnallisia kyläkokouksia, helmi-huhtikuussa 2016 noin 17. Kinkerien sisällys riippuu paljon kinkereille tulleista. Kinkerien vetäjinä yleensä pappi ja kanttori. Kinkeripaikat ja -tarjoilut vapaaehtoistoimintaa. Varaa kolehtia varten käteistä.

Kinkerit ovat ns. ruohonjuuritason seurakunnallisia kyläkokoontumisia, joissa keskustellaan kunkin kinkerivuoden aiheen näkökulmasta. Välillä veisataan, lauletaan, tarkastellaan kinkeripiirin edellisvuoden toimintaa, suunnitellaan tulevaisuutta ja valitaan kinkeripiirin yhteyshenkilö tai seurakuntatoimikunta. Yhteisvastuukeräyskin on esillä.

Vanha kirkko

Kansanlaulukirkko, Loppi Soitto -musiikkitapahtuma

Kirkkopelimannit: Raimo Raussi (viulu), Anne Luostarinmäki (viulu), Tuija Rannanmaa (huilu), Kirsi Jaakkola (harmonikka) ja Martti Laulaja (basso)

Vanha kirkko