Kesäromanssi - Urku- ja kamarimusiikkikonsertti

Lopen kirkko

Irina Rusu (viulu), Lauri Haapanen (klarinetti) ja Toni Heino (urut)

Konsertti koostuu lähinnä myöhäisromanttisesta musiikista, jossa on urkusooloin otettu huomioon Max Regerin juhlavuosi. Kamarimusiikkinumerot ovat sovituksia tai soitinnuksia, joiden joukossa on pastoraalista kuvastoa, sekä värikästä impressionistista sointimaailmaa. Erityiskontrastin romanttiseen runkoon tuovat Maurice Ravelin Blues, sekä Duke Ellingtonin Too Good to Title (T.G.T.T.)

Irina Rusu on moldovalainen viulisti, joka opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemiassa maisterikoulutuksessa Janne Malmivaaran oppilaana.

Lauri Haapanen aloitti klarinetinsoiton Rauman musiikkiopistossa vuonna 1999. Tällä hetkellä hän viimeistelee opintojaan Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa musiikin koulutusohjelmassa.

Toni Heino aloitti musiikinopiskelun harmonikansoiton harrastuksella, mutta lukioaikana soitin vaihtui urkuihin. Tällä hetkellä hän opiskelee Turun AMK:n musiikkipedagogilinjalla opettajanaan Kari Vuola.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.

Taina Sulkanen

Vanha kirkko

Kansanlaulukirkko, Loppi Soitto -musiikkitapahtuma

Kirkkopelimannit: Raimo Raussi (viulu), Anne Luostarinmäki (viulu), Tuija Rannanmaa (huilu), Kirsi Jaakkola (harmonikka) ja Martti Laulaja (basso)

Psalttamus - pelimannivirsiä, Loppi Soitto -musiikkitapahtuma

Senni Valtonen (puhaltimet, urut, avainviulu, laulu, kantele) ja Timo Alakotila (piano, harmoni).