Urkukonsertti

su 4.9. kello 18.00

Urkukonsertti Lopen kirkko

Urkuri Pétur Sakari

Lopen kirkossa kuullaan urkumusiikkia monelta vuosisadalta sunnuntaina 4.9. klo 18, kun urkujen ääreen istahtaa Lopellakin jo tutuksi tullut nuori suomalainen urkuri Pétur Sakari. Hänen tutustumisensa Lopen urkuihin alkoi 20 vuotta sitten ja ensikonserttinsa Pétur soitti Lopella jo 13-vuotiaana.

Pétur Sakari (s.1992) aloitti musiikkiopinnot 3-vuotiaana sellonsoitolla. Kiinnostus urkuihin heräsi samoihin aikoihin ja urkuopinnot alkoivat Helsingissä 8-vuotiaana. Ensimmäisenä opettajana toimi Pekka Suikkanen, ja pari vuotta myöhemmin pääopettajana aloitti Tuomas Karjalainen. Pétur Sakari kutsuttiin 17-vuotiaana opiskelemaan urkujensoittoa ja improvisaatiota Pariisiin, jossa opettajina aloittivat maineikkaat urkutaiteilijat Thierry Escaich ja Vincent Warnier. Tänä vuonna Pariisissa opettajiksi ovat tulleet myös Notre Dame -katedraalin urkurit Johann Vexo ja Vincent Dubois. Vuosien varrella Pétur Sakari on täydentänyt opintojaan myös Kalevi Kiviniemen ja Daniel Rothin johdolla. 

Lopen konsertissa säveltäjänimiä ovat Bach, Franck, Sallinen ja Escaich. Myös improvisointia on luvassa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ohjelma 5 e. Tervetuloa!


Ota yhteyttä

Taina Sulkanen
Kanttori
019 426 4122
 

Katso myös

la 19.8. klo 17.00

Lopen kirkko