Kirkkokonsertti

Kirkkokonsertti Lopen kirkko

Ulla Hannula (viulu), Lauri Voipio (sello) ja Henri Hersta (urut ja piano)

Kolmen muusikon yhteistyö alkoi kesällä 2013, mistä lähtien entiset ystävykset ja perhetutut aloittivat soitannallisen yhteistyönsä. Sellotaiteilija Lauri Voipio on tehnyt ns. päivätyönsä Tampereen konservatorion yliopettajana. Tänä aikana hän tutustui Ulla Hannulaan toimien silloin lapsi-Ullan soitonopettajana. Ullan instrumenttina oli tällöin vielä sello. Hannulan instrumentti vaihtui myöhemmin viuluun.  Hän opiskeli soitonopettajaksi Päijät-Hämeen konservatoriossa sekä Keski-Pohjanmaan konservatoriossa.

Henri Hersta on paitsi upea pianisti (vaikkei sillä leipäänsä ansaitsekaan) myös hieno urkutaiteilija. Hän työskenteli Tampereen Tuomiokirkossa eli ”Ullan isän kirkossa", minkä aikana Henri ja Ulla ystävystyivät. Ullan isä, Matti Hannula, toimi vuosikymmeniä tuomiokirkon urkurina.

Kesän 2013 jälkeen kokoonpano on esiintynyt yhdessä eri paikkakunnilla mm. Kihniössä, Tampereella, Hauholla. He ovat saaneet esittää monen mielestä ”sitä” maailman kauneinta musiikkia. Teoksia on kuultu mm. Bachilta, Schumannilta, Haydnilta, Mozartilta sekä muuta vertaansa vailla olevaa taidemusiikkia.

Tässä konsertissa kuullaan perinteistä klassista musiikkia. Säveltäjänimiä mm. Bach, Schumann, Liszt ja Mendelssohn.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.

Taina Sulkanen

Vanha kirkko

Kansanlaulukirkko, Loppi Soitto -musiikkitapahtuma

Kirkkopelimannit: Raimo Raussi (viulu), Anne Luostarinmäki (viulu), Tuija Rannanmaa (huilu), Kirsi Jaakkola (harmonikka) ja Martti Laulaja (basso)

Lopen kirkko

Psalttamus - pelimannivirsiä, Loppi Soitto -musiikkitapahtuma

Senni Valtonen (puhaltimet, urut, avainviulu, laulu, kantele) ja Timo Alakotila (piano, harmoni).

Lopen kirkko