Suomen Lähetysseura

Nimikkolähetti

Eeva Johansson, Senegal

Eeva on koulutukseltaan valtiotieteilijä ja suurimman osan työurastaan hän on toiminut kehityskysymysten parissa. Hän  aloitti kaksivuotisen työkautensa Senegalissa kehitysyhteistyökoordinaattorina tammikuussa 2019. Hän toimii mm. ruokaturvaohjelmassa, joka toiminta on aloitettu jo aiemmin.

Tuemme Eevan työtä seurakuntana esirukouksin, kolehdein sekä lukemalla lähettikirjeitä Japanista.

Jos haluaisit saada lähettikirjeitä Eevalta, olethan yhteydessä lähetyssihteeri Saija Lohikoski puh. 050-3598349 tai saija.lohikoski@evl.fi

Nimikkokohde

Thaimaan ev.lut. kirkon diakoniatyön kehittäminen joka sisältää

Vuoristojen kummilapset, Pohjois-Thaimaa

Suomen Lähetysseura ja Lopen seurakunta ovat solmineet nimikkokohdesopimuksen Pohjois-Thaimaan vuoristoissa hankalien kulkuyhteyksien päässä elävien kummilapsien koulunkäynnin tukemiseksi. Kummilasten ikä vaihtelee alakouluikäisistä aina yliopisto-opintoja suorittaviin opiskelijoihin. Kummilapset valitaan ohjelmaan sosiaalisin perustein. Kummilapset asuvat Nanin, Chiang Rain, sekä Uttaraditin maakunnissa. Monet perheistä elävät riisinviljelyn turvin. Thaimaan valtio maksaa opiskelukuluista osan ja Suomen Lähetysseura pyrkii kummilapsituella maksamaan kummilasten opiskelun loppuosan. Olemme seurakuntana sitoutuneet rukouksin, kolehtivaroin ja yhteydenpidolla tukemaan kummilapsiohjelmaa.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Nimikkolähetti

Asta Vuorinen, Japani

​​​​​​​

Asta Vuorinen on koulutukseltaan ohjaustoiminnan artenomi (AMK) ja valmistui lähetystyöntekijäksi Kansanlähetysopiston lähetyslinjalta toukoukuussa 2017.  Asta lähti ensimmäiselle työkaudelleen Japaniin elokuussa 2017. Japanissa Asta opiskeli ensin paikallista kieltä ja osallistuu nyt seurakuntatyöhön paikallisessa japanilaisessa evankelisluterilaisessa seurakunnassa.

Asta innostuu luovuudesta ja siitä, että ihmiset löytävät omia vahvuuksiaan. Hän haluaa viedä japanilaisille sanomaa rakastavasta Jumalasta, sillä suurin osa heistä ei ole koskaan kuullut evankeliumia eikä armon sanomaa.  Asta tietää, että Taivaallinen Isä on hänen kanssaan hänen kaikilla teillänsä.

Tuemme Astan työtä seurakuntana esirukouksin, kolehdein sekä lukemalla lähettikirjeitä Japanista.

Jos haluaisit saada lähettikirjeitä Astalta, olethan yhteydessä lähetyssihteeri Saija Lohikoski puh. 050-3598349 tai saija.lohikoski@evl.fi

Suomen Pipliaseura

Nimikkokohde Kiinan raamattutyö

Lopen seurakunta on solminut  sopimuksen Kiinan raamattutyön tukemisesta.  Käytännössä tämä tarkoittaa siis esimerkiksi lukutaidon opetusta aikuisille Kiinan syrjäseuduilla asuville. Lukutaitokursseilla aikuiset oppivat ensimmäistä kertaa lukemaan Raamattua. Olemme seurakuntana sitoutuneet rukouksin, kolehtivaroin ja yhteydenpidolla tukemaan Kiinan raamattutyötä.

Medialähetys Sanansaattajat

Nimikkokohde Kiinan Radioseminaari

Kiinan kasvavan kirkon tarpeisiin suunnattu Radioseminaari on Trans World Radion (TWR) kehittämä teologinen koulutusohjelma, jonka avulla varustetaan seurakuntien johtajia paimenen tehtävään. Se tukee erityisesti syräisiä seurakuntia köyhällä maaseudulla. Olemme seurakuntana sitoutuneet rukouksin, kolehtivaroin ja yhteydenpidolla tukemaan Radioseminaaria Kiinassa.

Tiedot seurakunnan lähetystoiminnasta löydät täältä.