Suomen Lähetysseura

Nimikkolähetti

Uusi nimikkosopimus Lähetysseuran kanssa valmistumassa

Tietoa asiasta  lähetyssihteeri Ulla Lähdekorpi puh: 0505376074 tai ulla.lahdekorpi@evl.fi

Nimikkokohde

Vuoristojen kummilapset, Pohjois-Thaimaa

Suomen Lähetysseura ja Lopen seurakunta ovat solmineet nimikkokohdesopimuksen Pohjois-Thaimaan vuoristoissa hankalien kulkuyhteyksien päässä elävien kummilapsien koulunkäynnin tukemiseksi. Kummilasten ikä vaihtelee alakouluikäisistä aina yliopisto-opintoja suorittaviin opiskelijoihin. Kummilapset valitaan ohjelmaan sosiaalisin perustein. Kummilapset asuvat Nanin, Chiang Rain, sekä Uttaraditin maakunnissa. Monet perheistä elävät riisinviljelyn turvin. Thaimaan valtio maksaa opiskelukuluista osan ja Suomen Lähetysseura pyrkii kummilapsituella maksamaan kummilasten opiskelun loppuosan. Olemme seurakuntana sitoutuneet rukouksin, kolehtivaroin ja yhteydenpidolla tukemaan kummilapsiohjelmaa.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Nimikkolähetti

Asta Vuorinen, Japani

Olen ammatiltani ohjaustoiminnan artenomi (AMK). Ihmisten ohjaaminen ja kohtaaminen ovat siis osa ammatillista osaamistani, mutta lähetystyöntekijän kutsumuksenani on lisäksi kertoa heille evankeliumi, esimerkiksi käsityön keinoin!

Lähdin ensimmäiselle työkaudelleni Kobeen, Japaniin elokuussa 2017. Opiskelen ensin japanin kieltä kielikoulussa, minkä jälkeen tarkoitukseni on työskennellä seurakuntatyössä Länsi-Japanin ev.lut. kirkossa.

Tuemme Astan työtä seurakuntana esirukouksin, kolehdein sekä lukemalla lähettikirjeitä Japanista.

Jos haluaisit saada lähettikirjeitä Astalta, olethan yhteydessä lähetyssihteeri Ulla Lähdekorpi puh: 050 537 60 74 tai ulla.lahdekorpi@evl.fi

Suomen Pipliaseura

Nimikkokohde Kiinan raamattutyö

Lopen seurakunta on solminut  sopimuksen Kiinan raamattutyön tukemisesta.  Käytännössä tämä tarkoittaa siis esimerkiksi lukutaidon opetusta aikuisille Kiinan syrjäseuduilla asuville. Lukutaitokursseilla aikuiset oppivat ensimmäistä kertaa lukemaan Raamattua. Olemme seurakuntana sitoutuneet rukouksin, kolehtivaroin ja yhteydenpidolla tukemaan Kiinan raamattutyötä.

Medialähetys Sanansaattajat

Nimikkokohde Kiinan Radioseminaari

Kiinan kasvavan kirkon tarpeisiin suunnattu Radioseminaari on Trans World Radion (TWR) kehittämä teologinen koulu-tusohjelma, jonka avulla varustetaan seurakuntien johtajia paimenen tehtävään. Se tukee erityisesti syräisiä seurakuntia köyhällä maaseudulla. Olemme seurakuntana sitoutuneet rukouksin, kolehtivaroin ja yhteydenpidolla tukemaan Radioseminaaria Kiinassa.

Tiedot seurakunnan lähetystoiminnasta löydät täältä.