Metsäkirkko

Eräsavu

Lopelle kokoonnutaan Eräsavun metsäkirkkoon la 21.12.19 klo 18.00 sinä päivänä, jolloin on vanhastaan haluttu rauhoittua joulun viettoon: kun joulusiat on lahdattu ja aseetkin on laskettu lepäämään.

Kuusikon suomassa suojassa julistetaan korpikirkon aluksi pasuunalla pyhä alkaneeksi.

Jo pelkästään Lopen seurakunnan yli 700 hehtaarin metsäalueen eläimetkin kutsutaan kuulemaan Eräsavun metsäkirkkoon metsäneläinten joulurauhanjulistus läheiseen Hatakan metsään.

Samalla kun seurataan Lopen metsästyskatsausta, kerrotaan lyhyesti toisestakin luontonäkökulmasta: Lopen seurakunnan ympäristökatselmuksesta, joka on juuri valmistumassa.

Tähän ympäristöselvitykseen liittyen Lopen gospelkappalainen Ilkka Juote on säveltänyt ja sanoittanut uuden yhteislaulun. Tätä teosta kutsutaan harjoittelemaan Metsäkuoroon Eräsavun päärakennukseen klo 17.15 niin, että samantien klo 18.00 alkavassa metsähartaudessa lauletaan tuttujen joululaulujen lomassa myös tämä laulu.

Hartausosan lopuksi voi jäädä vielä roihun luona olevan tyhjän ristin äärelle purkamaan huoliaan paimenen kanssa.

Yhteinen ilta jatkuu hartausosuuden jälkeen myös Eräsavun lahtivajalla, jossa palvelee kahvi-, mehu-, glögi-, pipari- ja makkarapuffetti, mitä varten otetaan käteistä mukaan.

Järjestäjä

Kormu-Launosten Metsäveikot, Partiolippikunta Santamäen Palokärjet, Kormun-Launosten Martat, Metsäkuoro, Lopen seurakunta

Kappalainen

Vastuualueena aikuistyö sekä lapsi- ja perhetyö