Vesper - iltarukous (Loppi Soitto - musiikkitapahtuma)

Logo/ Loppi Soitto -musiikkitapahtuma
Lopen kirkko (kirkon musiikkisali)

JP Ruuskanen (baritonitorvi), Terhi Latvala ja Taina Sulkanen

Vesper on vuoden 2021 Loppi Soitto - musiikkitapahtuman ensimmäinen tilaisuus. Tämän vuoden musiikkitapahtuman aiheena on Lopen kirkko. Kirkon uudelleen vihkimisestä on tänä vuonna kulunut 100 vuotta.
Vesper on kirkollinen illan rukoushetki, johon kuuluvat gregoriaaniset kirkkolaulu-sävelmät. Rukoushetki on pieni jumalanpalvelus, jossa luetaan Psalmeja ja muita Raamatun tekstejä, sekä lauletaan virsiä ja muita lauluja. Myös muuta musiikkia voidaan hyödyntää rukoushetken vietossa.

Rukoushetkessä kuullaan baritonitorvea JP Ruuskasen soittamana. Ruuskanen aloitti viuluopinnot 4-vuotiaana Hyvinkään musiikkiopistossa jatkaen opiskelua n. 15 vuotta. Pasuunansoittoa hän opiskeli 10 vuotta. Kouluaika kului pääsääntöisesti musiikkiluokalla. Armeija-aikana Ruuskanen soitti varusmiessoittokunnassa vetopasuunalla ja tenoritorvi seitsikossa. Muita orkestereita ovat olleet Hyvinkään orkesteri (viulu ja pasuuna), Hyvinkäänkylän puhallinorkesteri 32 vuotta, Lopen puhallinorkesteri 20 vuotta.

Rukoushetkeen on vapaa pääsy.
Vesperin jälkeen on tarjolla iltateetä kirkon seurakuntasalissa.