Syksyn tuulet - sello, laulu ja urut soivat (Loppi Soitto - musiikkitapahtuma)

Logo, Loppi Soitto - musiikkitapahtuma
Lopen kirkko

Seeli Toivio (mezzosopraano ja sello) ja Pauliina Hyry (urut ja piano)

Syksyn tuulet -konsertti on vuoden 2021 Loppi Soitto - musiikkitapahtuman toinen tilaisuus. Tämän vuoden musiikkitapahtuman aiheena on Lopen kirkko. Kirkon uudelleen vihkimisestä on tänä vuonna kulunut 100 vuotta.

Konsertissa soi laulaja ja virtuoosisellisti Seeli Toivion ja urkutaiteilija Pauliina Hyryn yhteismusisointi: ohjelmassa on mm. Toivo Kuulan, Oskar Merikannon ja Jean Sibeliuksen lauluja sekä urkusooloja. Molemmat muusikot ovat levyttäneet ahkerasti. Konsertin yhteydessä on mahdollista ostaa heidän omia ja myös duon yhteisiä levyjä.
Seeli Toivio on suomalainen mezzosopraano ja sellisti, joka on konsertoinut laajasti Keski-Euroopassa, Japanissa ja USA:ssa. Hänen lukuisista levytyksistään mainittakoon kokonaislevytys kaikista J. S. Bachin kuudesta sellosarjasta. Lapsuudesta mukana elänyt lauluääni on viime vuosien myötä puhjennut ilmaisuun huomattavan vahvana ja jalona mezzosopraanona.
Urkuri-kirkkomuusikko Pauliina Hyry opiskeli urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa prof. Kari Jussilan urkuluokalla. Opintojaan hän on täydentänyt mestarikursseilla. Hyry konsertoi aktiivisesti eri kokoonpanoissa Suomessa ja ulkomailla. Dir. mus. Pauliina Hyryn taiteellinen inspiraatio kumpua ihmiselämän mysteereistä. Soololevyilleen hän tallentanut merkittävien suomalaisten kirkkourkujen sointia. Hän toimii Espoon Leppävaaran seurakunnan musiikkityötä johtavana A-kanttorina.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.