Konsertti - "Tulkoon tie sinua vastaan" - virsiä ja lauluja

ke 28.9. klo 18.00
Konsertin juliste-Kuvassa laulaja ja soittaja

Lopen kirkko

Annamaria Hannonen, sopraano ja Mikko Perkola, viola da gamba

Konsertissa kuullaan virsiä ja lauluja aina 1500-luvulta tähän päivään saakka. Kauniita melodioita ja lohdullisia tekstejä syventää viola da gamban sielukas ääni. Gambisti Mikko Perkola luo ajattoman ilmapiirin improvisaatioilla, jotka myös kerrostuvat efektilaitteiden avulla. Annamaria Hannosen levollinen lauluääni täydentää hetken, jossa aika pysähtyy. 

Vuosisadat vaihtuvat, mutta perusasiat pysyvät. "Minun ainutlaatuiset tunteeni eivät ole paikkaan tai aikaan sidoksissa. Ne liittyvät ihmisyyteen; ne ovat yleisiä, mutta niiden yleisyys ei vähennä niiden ainutlaatuisuutta", kuvaa Hannonen suhdettaan näihin lauluihin. "Näiden virsitekstien ja melodioiden hoitavuus syntyy myös siitä satojen vuosien virsiperinteestä ja ylisukupolvisesta merkityksestä eri ihmisten ja kansojen kohtaloissa." Kuten gambisti Mikko Perkola sanoo, laulut ovat lohduttavia, koska ne osoittavat, ettemme ole tunteinemme ja kokemuksinemme yksin.

Mitä musiikkia kuuntelen, kun en enää itse pysty sitä valitsemaan tai siitä kertomaan? Konsertin yhteydessä kerrotaan Oman elämäni sävelet-hankkeen parissa tehtävästä työstä ja Musiikkitahdosta. Oman elämäni sävelet-hanke on osa Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen toimintaa. 

Konserttiin ovat kaikki tervetulleita ja sinne on vapaa pääsy. Tervetuloa!

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä