Kyläturvallisuusilta 28.2.

Lopen kunta ja seurakunta järjestävät yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa kyläturvallisuusillan keskiviikkona 28.2. kunnantalolla, Yhdystie 5.
Ilan aikana pohditaan toimintatapoja kunnan ja kyläyhteisöjen, yhdistysten ja kolmannen sektorin välille, jotta Lopesta voitaisiin tehdä entistäkin turvallisempi paikka. Pohdimme varautumista mm. pitkiin sähkökatkoihin, myrskyihin, ruoka- ja vesihuollon häiriöihin ja toki tänä aikana myös kybervaikuttamiseen ym.

Kirkkoherra Tuomas Hynysen ajatus kyläturvallisuuteen liittyen on, että valtakunnassamme moni asia on todella hyvin valmisteltu ja moneen asiaan on varauduttu. Mutta erilaisissa häiriötilanteissa tarvittaisiin verkostoja koordinoimaan hyvin paikallista apua. Jos esimerkiksi puhelinverkko ei toimi, tieto siitä että kylätalolla tai muussa ennalta sovitussa paikassa on toimivat yhteydet ja apua tarjolla, luo turvallisuutta. Lisäksi sovitussa paikassa voisi tarjota vapaaehtoista apua, jos itse pystyy auttamaan muita.

Seurakunnan rooli häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa on henkisen tuen ja hengellisen elämän järjestäminen. Viime vuosina seurakunnan rooli on myös kasvanut aineellisessa avussa: korona-aikana Lopen seurakunta koordinoi vapaaehtoista kaupassakäyntiapua ja maaliskuusta 2022 eteenpäin Lopen ukrainalaisten apua.

- Koronan alkaessa se, että oli yksi seurakunnan puhelinnumero johon saattoi soittaa jos ei pääsisi kauppaan, loi turvallisuutta monelle, kommentoi Tuomas Hynynen. - Apua tarvittiin paljon, mutta moni kiitti siitä että tiesi, ettei jäisi yksin.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan. Tarjoilua varten ilmoittauduthan ennakkoon tuula.pirinen@loppi.fi

Lisätiedot kirkkoherra Tuomas Hynynen, Lopen kunnan hyvinvointi- ja vapaa-aikajohtaja Sari Sortala, ja keskustelua voi käydä jo etukäteen Facebook-tapahtuman yhteydessä.

8.2.2024 12.45