Kasteviikonloppu 6.-7.4.

9.3.2019 15.13

kasteliina_ja_kynttila_XL.jpg

Lopen seurakunnassa vietetään kasteviikonloppua 6.-7.4. Kirkossa on tuolloin mahdollisuus mm. muistella omaa kastetta, tutustua kastevirsiin, kastemekkoihin ja kastetilaisuuden järjestämiseen. Lisäksi puhutaan kummiudesta ja esitellään vuoden 2019 alusta voimaan tullutta etu- ja sukunimilakia.

Jos sinua tai lastasi ei vielä ole kastettu, lauantaina 6.4. voidaan viettää seurakunnan järjestämää kastejuhlaa. Jos halukkaita on, seurakunta järjestää kastetilaisuuden 6.4. klo 14.00 iltapäivällä. Paikalle voit kutsua oman juhlaväkesi, ja lisäksi paikalla on joukko seurakuntalaisia iloitsemassa yhdessä kanssasi kasteen armosta. Kastejuhlan jälkeen seurakunta tarjoaa kakkukahvit seurakuntasalissa. Tilaisuus on kaikille osallistujille maksuton.

Alle 15-vuotias voidaan kastaa ilman että hän on käynyt rippikoulun. Yli 15-vuotias kastetaan vasta rippikoulun jälkeen, eli jos rippikoulusi ei ole jo pitkällä, et valitettavasti ehdi tähän kastejuhlaan mukaan. Alaikäinen lapsi voidaan kastaa molempien huoltajien suostumuksella, jos ainakin toinen huoltajista kuuluu kirkkoon.

Jos siis haluat, että sinut tai lapsesi kastetaan, yhteisessä kastejuhlassa, ota viimeistään maaliskuun loppuun mennessä yhteyttä kirkkoherranvirastoon, puh. 019 426 4100 ma-pe klo 9-12 tai loppi.seurakunta@evl.fi