Uutislistaukseen

Mitä kirkko opettaa parisuhteista, ympäristönsuojelusta ja oikeasta ja väärästä?

28.2.2020 13.51

Tiistaina 3.3. pohditaan, mitä kirkko opettaa avioliitosta ja parisuhteista. Kirkon eri toimielimet ovat tutkineet 2000-luvun aikana raamatuntulkintaa ja suhtautumista samaa sukupuolta olevien parisuhteisiin monelta kantilta.

Tiistaina 14.4. keskustellaan kirkon ympäristöteologioista. Kirkon asiakirjoissa ympäristövastuuta voidaan perustella joko luomisella tai kolmiyhteisen Jumalan olemuksella.

Tiistaina 5.5. kysytään, onko kirkon etiikassa yhtään ehdotonta käskyä tai kieltoa. Katekismuksessa kyllä on, mutta kirkon kannanotot korostavat paljon enemmän ihmisten omaa harkintaa kuin käskyjen noudattamista.

Aiheista alustaa kirkkoherra Tuomas Hynynen viime syksynä tarkastetun väitöskirjansa pohjalta.

Keskusteluillat järjestetään kirkonkylällä Kerhotila Koppiksella, kunnantaloa vastapäätä osoitteessa Viertotie 1. Tilaisuudet alkavat klo 18.30. Tarjolla on iltateetä ja pientä purtavaa. Tervetuloa mukaan.