Kirkollisessa avioliittoon vihkimisessä keskeistä on siunauksen pyytäminen. Vihittävät jättävät toinen toisensa ja yhteisen liittonsa Jumalan huolenpitoon. Seurakunta rukoilee Jumalan siunausta avioparille. Liitto ei ole kiinni vain ihmisistä, vaan Jumala siunaa yhteistä elämää.

Lopen seurakunnassa avioliittoon vihkimiset järjestetään yleensä kirkossa, Vanhassa kirkossa tai hääjuhlapaikassa. Seurakunnan toimitiloja vuokrataan myös hääjuhlia varten. On kuitenkin huomioitava, että tilat soveltuvat parhaiten juhliin, joissa istutaan pöydissä, eivätkä tilat sovellu esimerkiksi tanssimiseen. Lisätiedot Vuokratilat-sivulta.

Avioliiton esteiden tutkinta täytyy toimittaa viimeistään viikkoa ennen vihkiajankohtaa. Esteiden tutkimisen voi hoitaa joko kirkkoherranvirastossa tai maistraatissa.

Mikäli kihlapari toivoo, tieto vihkimisestä voidaan kuuluttaa kirkossa sovittuna sunnuntaina joko ennen häitä tai häiden jälkeen.

Maistraatissa vihittyjen parien avioliitto voidaan siunata kirkossa.

Kaikissa vihkimiseen ja avioiiton siunaamiseen liittyvissä kysymyksissä teitä palvelee kirkkoherranvirasto.