Lopen seurakunnassa voit toimia seuraavissa vapaaehtoistehtävissä:

Jumalanpalvelusten avustajana pääset lukemaan tekstejä, keräämään kolehtia ym. Lisätiedot Ilkka Juotteelta.

Jumalanpalvelusten striimaajana pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan jumalanpalvelusten verkkolähetyksiä. Lisätiedot Tuomas Hynyseltä.

Tiekirkkopäivystäjänä pääset esittelemään kirkkoa vierailijoille ja hiljentymään itse kirkossa. Lisätiedot Ilkka Juotteelta.

Aikuisten piirejä, raamattupiirejä ja kerhoja järjestetään halukkuuden mukaan. Voit siis aloittaa oman pienryhmäsi tai kerhosi seurakunnan puitteissa. Lisätiedot Ilkka Juotteelta

Aamupuuron tai avointen iltapäiväkahvien toteuttaminen edellyttää vapaaehtoisia kahvin ja puuron keittäjiä. Lisätiedot Auli Kovalaiselta.

Yhteisvastuukeräyksen kerääjänä helmikuussa pääset keräämään varoja esimerkiksi kauppojen eteiseen. Lisätiedot Auli Kovalaiselta.​​​​​​​

Lapsi- ja perhetyön kerhoissa voit toimia vapaaehtoisena avustajana. Lisätiedot Sirpa Stenblomilta.

Alakouluikäisten kerhoissa pääset harrastamaan yhdessä lasten kanssa. Kerhonohjaajaksi pääseminen edellyttää kerhonohjaajakoulutusta. Kerhonohjaajille maksetaan pieni palkkio. Lisätiedot Saija Lohikoskelta.

Isosena varhaisnuorten leireillä ja rippikouluissa pääset vetämään leikkejä, keskusteluhetkiä ja muuta leiriohjelmaa. Isoseksi pääsy edellyttää isoskoulutusta. Lisätiedot Saija Lohikoskelta, Kari Monoselta ja Sari Salmelta.

Partiossa tehdään monenlaista mukavaa. Partioon voivat osallistua sekä lapset että aikuiset. Lopen alueella toimii kaksi lippukuntaa, Pirjetan partio kirkonkylällä ja Pilpalassa sekä Santamäen Palokärjet Launosissa. Lisätiedot suoraan lippukuntien vastuuhenkilöiltä tai Kari Monoselta.

Lähetystyön eri tilaisuuksissa pääset monenlaisiin tehtäviin. Lisätiedot Saija Lohikoskelta.

Kirkkokuorossa pääset harjoittelemaan ja avustamaan jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa. Lisätiedot ​​​​​​​Taina Sulkaselta.

Palvelevan puhelimen päivystäjänä voit olla keskustelemassa kuuntelevaa korvaa tarvitsevien ihmisten kanssa. Päivystäjät koulutetaan tehtävään. Lisätiedot Auli Kovalaiselta.

Myyjäisissä ja myyjäistalkoissa voit palvella monissa eri tehtävissä. Lisätiedot Auli Kovalaiselta ja Saija Lohikoskelta.

Seuraavat myyjäiset on 7.11.2020 klo 11 - 13 Lopen kirkon seurakuntasalissa. Pilpalantie 1. Myyjäisiä varten järjestetään myös talkoita. Talkoot järjestetään pääasiassa Kesijärvellä, jossa leivomme erilaisia tuotteita (lusikkaleipiä, karjalanpiirakoita, leipiä ym.). Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Myyjäisiin otamme kiitollisina vastaan myytäviä tuotteita, jossa on päiväys ja tuoteseloste mukana! Ja myös arpajaisvoittoja!

Seurakunnan päätöksentekoon voit päästä mukaan asettumalla ehdolle neljän vuoden välein järjestettävissä seurakuntavaaleissa. Lisätiedot Tuomas Hynyseltä tai Pirjo Kuuluvaiselta.

Jos et löydä näistä itsellesi sopivaa tehtävää, ota yhteyttä johonkin seurakunnan työntekijään niin keksitään, miten pääset toteuttamaan omia toiveitasi seurakunnassa.