Lopen seurakunnassa voit toimia seuraavissa vapaaehtoistehtävissä:

Jumalanpalvelusten avustajana pääset lukemaan tekstejä, keräämään kolehtia ym. jälleen koronatilanteen helpottuessa.

Jumalanpalvelusten striimaajana pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan jumalanpalvelusten verkkolähetyksiä. Lisätiedot Tuomas Hynyseltä.

Tiekirkkopäivystäjänä pääset esittelemään kirkkoa vierailijoille ja hiljentymään itse kirkossa. Koronakesänä 2021 tiekirkkoa pitää auki palkattu opas, eli vapaaehtoisvoimin kirkkoa pidetään auki toivottavasti jälleen kesällä 2022. Lisätiedot Terhi Latvalalta.

Aikuisten piirejä, raamattupiirejä ja kerhoja järjestetään halukkuuden mukaan. Voit siis aloittaa oman pienryhmäsi tai kerhosi seurakunnan puitteissa. Lisätiedot Terhi Latvalalta.

Aamupuuron tai avointen iltapäiväkahvien toteuttaminen edellyttää vapaaehtoisia kahvin ja puuron keittäjiä. Lisätiedot Auli Kovalaiselta.

Yhteisvastuukeräyksen kerääjänä helmikuussa pääset keräämään varoja esimerkiksi kauppojen eteiseen. Lisätiedot Auli Kovalaiselta.​​​​​​​

Lapsi- ja perhetyön kerhoissa voit toimia vapaaehtoisena avustajana. Lisätiedot Sirpa Stenblomilta.

Alakouluikäisten kerhoissa pääset harrastamaan yhdessä lasten kanssa. Kerhonohjaajaksi pääseminen edellyttää kerhonohjaajakoulutusta. Kerhonohjaajille maksetaan pieni palkkio. Lisätiedot Saija Lohikoskelta.

Isosena varhaisnuorten leireillä ja rippikouluissa pääset vetämään leikkejä, keskusteluhetkiä ja muuta leiriohjelmaa. Isoseksi pääsy edellyttää isoskoulutusta. Lisätiedot Saija Lohikoskelta, Kari Monoselta ja Sari Salmelta.

Partiossa tehdään monenlaista mukavaa. Partioon voivat osallistua sekä lapset että aikuiset. Lopen alueella toimii kaksi lippukuntaa, Pirjetan partio kirkonkylällä ja Pilpalassa sekä Santamäen Palokärjet Launosissa. Lisätiedot suoraan lippukuntien vastuuhenkilöiltä tai Kari Monoselta.

Lähetystyön eri tilaisuuksissa pääset monenlaisiin tehtäviin. Lisätiedot Saija Lohikoskelta.

Kirkkokuorossa pääset harjoittelemaan ja avustamaan jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa, kun koronatilanne taas mahdollistaa kuorotoiminnan. Lisätiedot ​​​​​​​Taina Sulkaselta.

Palvelevan puhelimen päivystäjänä voit olla keskustelemassa kuuntelevaa korvaa tarvitsevien ihmisten kanssa. Päivystäjät koulutetaan tehtävään. Lisätiedot Auli Kovalaiselta.

Myyjäisissä ja myyjäistalkoissa voit palvella monissa eri tehtävissä. Lisätiedot Auli Kovalaiselta ja Saija Lohikoskelta.

Seurakunnan päätöksentekoon voit päästä mukaan asettumalla ehdolle neljän vuoden välein järjestettävissä seurakuntavaaleissa. Lisätiedot Tuomas Hynyseltä tai Pirjo Kuuluvaiselta.

Jos et löydä näistä itsellesi sopivaa tehtävää, ota yhteyttä johonkin seurakunnan työntekijään niin keksitään, miten pääset toteuttamaan omia toiveitasi seurakunnassa.