Lopen seurakunnassa voit toimia seuraavissa vapaaehtoistehtävissä:

Jumalanpalvelusten avustajana pääset lukemaan tekstejä, keräämään kolehtia ym. jälleen koronatilanteen helpottuessa.

Jumalanpalvelusten striimaajana pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan jumalanpalvelusten verkkolähetyksiä. Lisätiedot Tuomas Hynyseltä.

Tiekirkkopäivystäjänä pääset esittelemään kirkkoa vierailijoille ja hiljentymään itse kirkossa. Lisätiedot Terhi Latvalalta.

Aikuisten piirejä, raamattupiirejä ja kerhoja järjestetään halukkuuden mukaan. Voit siis aloittaa oman pienryhmäsi tai kerhosi seurakunnan puitteissa. Lisätiedot Terhi Latvalalta.

Aamupuuron tai avointen iltapäiväkahvien toteuttaminen edellyttää vapaaehtoisia kahvin ja puuron keittäjiä. Lisätiedot Auli Kovalaiselta.

Yhteisvastuukeräyksen kerääjänä helmikuussa pääset keräämään varoja esimerkiksi kauppojen eteiseen. Lisätiedot Auli Kovalaiselta.

Lapsi- ja perhetyön kerhoissa voit toimia vapaaehtoisena avustajana. Lisätiedot Sirpa Stenblomilta.

Alakouluikäisten kerhoissa pääset harrastamaan yhdessä lasten kanssa. Kerhonohjaajaksi pääseminen edellyttää kerhonohjaajakoulutusta. Kerhonohjaajille maksetaan pieni palkkio. Lisätiedot Kate Linnakoskelta.

Isosena varhaisnuorten leireillä ja rippikouluissa pääset vetämään leikkejä, keskusteluhetkiä ja muuta leiriohjelmaa. Isoseksi pääsy edellyttää isoskoulutusta. Lisätiedot Kate Linnakoskelta, Kari Monoselta ja Susanna Rinteeltä.

Partiossa tehdään monenlaista mukavaa. Partioon voivat osallistua sekä lapset että aikuiset. Lopen alueella toimii kaksi lippukuntaa, Pirjetan partio kirkonkylällä ja Pilpalassa sekä Santamäen Palokärjet Launosissa. Lisätiedot suoraan lippukuntien vastuuhenkilöiltä tai Kari Monoselta.

Lähetystyön eri tilaisuuksissa pääset monenlaisiin tehtäviin. Lisätiedot Kari Monoselta.

Kirkkokuorossa pääset harjoittelemaan ja avustamaan jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa, kun koronatilanne taas mahdollistaa kuorotoiminnan. Lisätiedot Taina Sulkaselta.

Palvelevan puhelimen päivystäjänä voit olla keskustelemassa kuuntelevaa korvaa tarvitsevien ihmisten kanssa. Päivystäjät koulutetaan tehtävään. Lisätiedot Auli Kovalaiselta.

Myyjäisissä ja myyjäistalkoissa voit palvella monissa eri tehtävissä. Lisätiedot Auli Kovalaiselta.

Seurakunnan päätöksentekoon voit päästä mukaan asettumalla ehdolle neljän vuoden välein järjestettävissä seurakuntavaaleissa. Lisätiedot Tuomas Hynyseltä tai Liisa Ilvesluodolta.

Jos et löydä näistä itsellesi sopivaa tehtävää, ota yhteyttä johonkin seurakunnan työntekijään niin keksitään, miten pääset toteuttamaan omia toiveitasi seurakunnassa.