LAPSILLE JA LAPSIPERHEILLE, varhaiskasvatus ja perhetoiminta

Järjestämme toimintaa, sekä tapahtumia lapsille ja lapsiperheille ympäri vuoden. Ajankohtaiset tiedot mm. syyskauden 2023 kerhot, löydät seurakunnan tapahtumakalenterista Tapahtumat - Lopen seurakunta 

 

PÄIVÄKERHOT

Päiväkerhot ovat noin  3-6-vuotiaille suunnattua säännöllistä toimintaa, joka tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Päiväkerhossa kerhopäivän rungon muodostavat leikki ja ohjattu toiminta. Havainnoimme ja pohdimme yhdessä kristillisen arvomaailman pohjalta elämän suuria ja pieniä asioita. Pyrimme toiminnassamme lasta kunnioittavaan, kokonaisvaltaiseen ja perhettä tukevaan työskentelyyn. Huomioimme lapsen osallisuuden kaikessa toiminnassa.

Päiväkerhojen sisällöstä ja käytännöistä lisää sähköisessä esitteessä Päiväkerhot Lopen seurakunnassa

Luonnon ja luomakunnan ihmettely on myös osa kerhopäivää. Seurakunnan  ympäristökasvatussuunnitelmaan pääsee tutustumaan linkistä:          https://www.lopenseurakunta.fi/ymparistotyo

Päiväkerhot ovat maksuttomia. Kerholaiset ovat vakuutettuja seurakunnan toimesta. Vakuutus kattaa kerhoajan. 

Vapaita paikkoja kerhoihin ja lisätietoja voit kysellä johtavalta lastenohjaajalta Varpu Takatalolta, 045 6358624, varpu.takatalo@evl.fi

 

Syksyn 2023 Päiväkerhoryhmät ovat Launosissa (Kirkkis, Kartanontie 8) ja Kirkonkylällä (Kasvatuksentila, Pilpalantie 3). Kerhopäivät ovat ma ja ke klo 9.00-11.30.  

Pilpalassa (ent. koulu, Hunsalantie 3) 8.9. alkaa perhekerhon yhteydessä perjantaisin  klo 9.00-11.30. avoin kerho. Avoimessa kerhossa paikalla on seurakunnan lastenohjaaja. Halutessaan huoltaja voi jättää n. 3-6 -vuotiaan lapsensa kerhoon, tai jäädä yhdessä lapsen kanssa perhekerhoon. Ilmoittautuminen paikan päällä. Avoin kerho on maksuton ja seurakunnan vakuutus kattaa kerhoajan.

 

 

PERHEKERHOT

Perhekerhot kokoontuvat Lopen eri kylillä seurakunnan kerhopisteissä kerran viikossa. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua ja paikalle voi tulla joustavasti, oman aikataulun mukaan. 

Perhekerhoissa tavataan tuttuja ja tutustutaan uusiin ihmisiin, lauletaan, leikitään, askarrellaan ja hiljennytään yhdessä. Kerhoja vetävät lastenohjaajat.

Kerhoissa on kahvi- ja mehutarjoilu.

Kerhot eivät kokoonnu koulujen loma-aikoina ja juhlapyhinä.

 

Launonen (Kirkkis, Kartanontie 8) tiistaisin klo 9.00-11.30. 

Läyliäinen (Keidas, Saunatie 3) perjantaisin klo 9.00-11.30.

Pilpala (ent. koulu, Hunsalantie 3) perjantaisin klo 9.00-11.30. Perhekerhon yhteydessä toimii myös n. 3-6 -vuotiaille avoin kerho. Katso lisätiedot Päiväkerho -kohdasta.

 

VAUVAKAMMARI

0-2 -vuotiaiden vauveleiden ja heidän aikuistensa oma kerho kirkonkylällä (Kasvatuksen tila, Pilpalantie 3)  torstaisin klo 9.30 - 11.30. Laulu- ja loruhetki klo 10. 

PERHEKIRKOT

Jumalanpalveluksiin ovat kaikki sydämellisesti tervetulleita. Perhekirkoissa pienet kirkkovieraat otetaan erityisesti huomioon. Perhekirkkojen ajakohdat päivittyvät tapahtumakalenteriin.

TAPAHTUMAT

Seuraa tapahtumien ilmoittelua nettisivuilta ja somesta. 

PIKKUHELPPI

PikkuHelppi -mitä juuri teillä tarvitaan?

PikkuHelppi on Lopen seurakunnan varhaiskasvatuksen tarjoama palvelu, pienten lasten huoltajien arkeen mm. lastenhoitoapuna, keskustelukumppanina ja taloudellisena tukena.

PikkuHelppiä toteutetaan ennalta sovitusti perheen kotona, tai seurakunnan kerhotiloissa. Helppiaika on kaksi tuntia kerrallaan – arkipäivisin. Sovittaessa mahdollisuus myös iltaHelppiin. Emme peri Helpistä maksua. Työntekijöiden loma-aikoina Helppi on kiinni.

PikkuHelppiä voi pääsääntöisesti varata perheelle neljä kertaa syys- tai kevätkauden aikana. Työntekijöinä on Lopen seurakunnan varhaiskasvatuksen ja diakonian työntekijöitä.

Alta löydät puhelinnumerot, joihin voit soittaa tai lähettää viestin, jos kaipaat keskustelukumppania tai haluat varata PikkuHelppi -ajan. 

Jos et tavoita työntekijää puhelimella, jätä viesti ja sinulle soitetaan takaisin mahdollisimman pian.

Yhteystiedot:

Milla Konttinen (lastenohjaaja) 045 6358627, lastenhoitoapu, keskustelukumppani 

Susanna Kalliomäki (lastenohjaaja) 050 3521150, lastenhoitoapu, keskustelukumppani 

Varpu Takatalo (johtava lastenohjaaja) 045 6358624, lisätiedot ja keskustelukumppani

Auli  Kovalainen (diakonissa) 050 3833480, (soittoaika ti ja to klo 9-10) keskustelukumppani, harrastus- ja muut avustukset.

sähköposti: etunimi.sukunimi@evl.fi

 

Voit ottaa yhteyttä mtls sähköisellä lomakkeella:

https://www.mvs.fi/srk/loppi/url/ytbF4HJW1wLinkki avautuu uudessa välilehdessä

PIKKUHELPPI -lapsiparkki

PikkuHelppi -lapsiparkkia järjestetään  perjantaisin klo 14-15.45 seurakunnan kerhotiloissa (kirkonkylä, Launonen tai Läyliäinen).Lastenhoitoa voi varata kunkin viikon aikana, viimeistään torstaina klo 15 mennessä.  Lasten kanssa on seurakunnan lastenohjaaja. Toiminta on maksuton! 

Ota yhteyttä: Milla Konttinen 045 6358627 tai Susanna Kalliomäki 050 3521150.

PERHEIDEN SOMET

Facebook: Lopen srk; perheet ja Lopenseurakunta

Instagram: lopenseurakunta

WhatsApp: Lopen Srk Perheet

Voit liittyä ryhmään oheisella QR-koodilla, tai ottamalla yhteyttä johonkin varhaiskasvatuksen työntekijään. WA-ryhmässä mm. ajankohtaista tiedoitusta lasten ja perheiden tapahtumista. 

Lasten ja aikuisten eri värisiä painettuja käden kuvia valkoisissa ympyröissä ruohikolla.