Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on osa kirkon jatkuvaa ja ihmisen koko eliniän kestävää kasteopetusta. Tavoitteena on, että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä. Nimitys rippikoulu viittaa vanhan käytännön mukaiseen ehtoolliseen, johon liittyi rippi eli synnintunnustus ja synninpäästö. Tämän mukaisesti rippikoulu on ollut vanhastaan ehtoolliselle valmistava. Nykyisin rippikoulun ensisijaisena tehtävänä on perehdyttää nuoria kirkon uskoon ja ohjata heitä elämään seurakunnan yhteydessä. Rippikoulu on keskeinen osa kirkon kasteopetusta ja nuorisotyötä.

Suomessa rippikoulun käy vuosittain 15-vuotiaista nuorista noin 90 % ja heistä suurin osa käy riparin leirimuotoisena. Rippikoulun - eli tuttavallisemmin riparin - voidaan sanoa olevan merkittävä osa suomalaista nuorisokulttuuria.

Rippikoulut Lopen seurakunnassa vuonna 2022

Vuoden 2022 rippikouluikäluokalle lähetetään postitse ilmoittautumislomake ja infokirje elokuun puolivälin jälkeen.

Ilmoittautumislomake löytyy TÄSTÄ. Ilmoittautumislomakkeet palautetaan kirkkoherranvirastoon 20.9.2021 klo 15.00 mennessä.

Kaikki rippileirimme järjestetään Kesijärven leirikeskuksessa (Nikulantie 210, Launonen). Leiririppikoulujen lisäksi on mahdollisuus käydä ripari päiväkouluna jonkin leirin yhteydessä. Tällöin nuori on päivät Kesijärvellä rippikoulussa mutta yöpyy kotona.

Rippileirimme ovat päihteettömiä ja savuttomia.

Mikäli päätät käydä jonkun järjestön tai toisen seurakunnan järjestämän rippikoulun leirijakson, käyt kuitenkin aloitusjakson (seurakuntaan tutustuminen) omassa seurakunnassa. Täytä tällöinkin ripari-ilmoittautumislomake.

Lopella pidetään v. 2022 neljä rippikoulua. Jokainen riparille ilmoittautuva nuori saa paikan jossain ripariryhmässä, mutta kaikkia nuoria emme valitettavasti voi ottaa sille leirille, jolle ensisijaisesti toivoo. Kaveritoiveiden toteuttaminen on helpointa 1.riparilla. Huomioithan tämän suunnitellessasi perheesi aikatauluja ensi vuonna.

1. ripari

17.2.

17.3.

28.4.

Rippikoulun kirkkopyhän messu kaikille rippikoululaisille

23.1. klo 09.45-11.30

Lopen kirkko

Vanhempainilta klo 17 – 18.30

9.2.

kaikkien kesän riparien vanhempainilta 18.5.

Leirijakso

19.-26.2.

6.-13.6.

15.-22.6.

6.-13.7.

Konfirmaatioharjoitus

11.5.klo16.15

leirin lopuksi

Konfirmaatio klo 10

14.5.

19.6.

3.7. Huom! klo 13

17.7.

Muiden seurakuntien ja järjestöjen rippileireille osallistuvat Lopella asuvat nuoret

Täytä ilmoittautumislomake myös Lopen seurakunnan rippikouluun.

Muualla leirijaksonsa käyville on kaksi yhteistä tapaamista, alkutapaaminen to 11.11.2021 klo 16.15 – 17.45 ja oman messun valmistelu ja oma messu su 12.12.2021 klo 09-11.30.

Riparipassi

Ripari alkaa jo lokakuussa. Ennen leirijaksoa jokainen riparilainen tapaa omaa ripariryhmää ja osallistuu seurakunnan toimintaan.

Nämä ennen leirijaksoa pidettävät tapaamiset on koottu ns. riparipassiin, joka lähetetään jokaiselle riparilaiselle postitse samalla kun kerrotaan, mihin ryhmään kukin nuori pääsee.

Riparipassiin kerätään merkintöjä erilaisista tilaisuuksista:

• Ryhmän yhteiset tapaamiset käydään aikataulun mukaisesti yhdessä oman ripariryhmän kanssa

• Jumalanpalveluksiin osallistutaan itselle sopivina ajankohtina. Jumalanpalveluksessa voi käydä muuallakin kuin Lopen kirkossa. Lopen seurakunnan jumalanpalvelukset löytyvät tapahtumakalenterista merkinnällä "Jumalanpalvelukset ja uskonelämä"Linkki avautuu uudessa välilehdessä

• Nuorten tilaisuuksiin osallistutaan itselle sopivina ajankohtina. Löydät listan Lopen seurakunnan nuortentilaisuuksista tapahtumakalenterista merkinnällä "Nuorille"Linkki avautuu uudessa välilehdessä

• Muita seurakuntatilaisuuksia käydään muutama. Jos syksyn, talven ja kevään aikana osallistut esimerkiksi läheisesi kastejuhlaan, kirkolliseen vihkimiseen tai hautajaisiin, saat merkinnän näistä. Lisäksi voit osallistua seurakunnan kinkereille, konsertteihin, aikuisten tilaisuuksiin, ym.

Löydät listan tilaisuuksista, jotka käyvät "muihin seurakuntatilaisuuksiin", alla olevasta listauksesta.

• Palvelutehtävässä jokainen tekee hyvää auttamalla jotakuta ihmistä valitsemallaan tavalla.

Riparipassiin merkittyihin tilaisuuksiin osallistuminen on olennainen osa rippikoulun kokonaisuutta. Riparipassiin on merkitty ajankohta, johon mennessä passin on oltava täynnä ja jolloin se on palautettava oman riparin ohjaajille.