Kaksi nigerialaista lasta leikkii pihalla

Onko sinulla ideoita tai ajatuksia seurakuntamme lähetystyöhön? Ota rohkeasti yhteyttä Rikuun. Ideoidaan uutta tai kehitetään vanhaa yhdessä!!

Tasauslounaat seurakuntasalissa

Syyspäivänpäiväntasausta vietettiin keskiviikkona 22.9.2021. Silloin meillä jokaisella oli mahdollisuus tasata globaalia hyvinvointia. Tasauslounaat saavat jatkoa loka- ja marraskuussa

Vuoden 2021 Tasaus jatkaa ympäristöteemalla. Ilmastonmuutoksen vaikutuksista kärsivät eniten kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia elinkeinoon, ravintoon ja puhtaaseen veteen. Samalla nämä ihmiset ovat vaikuttaneet ilmastonmuutoksen syntyyn kaikkein vähiten. Siksi on oikeudenmukaista, että pyrimme yhdessä tasaamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Paljon on vielä tehtävissä! Lähetysseura tukee yhteisöjä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ja sen hillitsemisessä. Autamme paikallisten kumppaneidemme kanssa erityisesti kaikkein köyhimpiä ympäri maailmaa.

Lukutaito antaa uuden elämän!

Lukemaan oppiminen sujuu luonnollisesti parhaiten silloin, kun sitä saa opetella sillä kielellä, jota osaa parhaiten. Kristitylle avautuu lukutaidon myötä pääsy Raamattuun, Jumalan sanan äärelle. Ymmärrys omasta uskonnosta ja osallisuus seurakunnan elämästä syvenee. Oma hengellinen elämä saa aivan uuden merkityksen, kun voi lukea Raamattua ihan itse. Sen vuoksi lukutaitotyö ei ole pelkästään köyhyyden vähentämistä, vaan se osaltaan edistää mahdollisuutta Raamatun aarteiden löytämiseen.

Voit tukea Pipliaseuran työtä ja lahjoittaa lukutaitoa Lahjoita - Suomen Pipliaseura

Lopen seurakunnan lähetystyön toiminta-ajatuksena on evankeliumin levittäminen niille, jotka eivät ole vielä kuulleet sanomaa Jeesuksesta, sekä seurakuntalaisten rohkaiseminen ja opettaminen ottamaan henkilökohtaista vastuuta lähetystyöstä.

Lähetystyötä tehdään, koska Jeesus käski: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis, ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: Kastakaa heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."(Mt.28:18-20)

Tiedot Lopen seurakunnan nimikkoläheteistä ja -kohteista löytyvät täältä.