Kaksi nigerialaista lasta leikkii pihalla

YouTube-video

Onko sinulla ideoita tai ajatuksia seurakuntamme lähetystyöhön? Ota rohkeasti yhteyttä Saijaan. Ideoidaan uutta tai kehitetään vanhaa yhdessä!!

Tasauslounaat seurakuntasalissa

Syyspäivänpäiväntasausta vietettiin keskiviikkona 22.9.2021. Silloin meillä jokaisella oli mahdollisuus tasata globaalia hyvinvointia. Tasauslounaat saavat jatkoa loka- ja marraskuussa

Tule lounaalle seurakuntasaliin 13.10 sekä 10.11. klo 11-13 välisenä aikana. Tarjolla on kasvissosekeittoa (kauden kasviksista), leipää sekä jälkiruoka ja kahvi. Lounaan hinta on 5€ (käteinen tai korttimaksu). Hinta menee lyhentämättömänä Tasauskeräykseen. Keittoa voi ostaa myös mukaan (8€/l). Myynnissä on myös suolaisia ja makeita leivonnaisia tasatuin hinnoin.

Vuoden 2021 Tasaus jatkaa ympäristöteemalla. Ilmastonmuutoksen vaikutuksista kärsivät eniten kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia elinkeinoon, ravintoon ja puhtaaseen veteen. Samalla nämä ihmiset ovat vaikuttaneet ilmastonmuutoksen syntyyn kaikkein vähiten. Siksi on oikeudenmukaista, että pyrimme yhdessä tasaamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Paljon on vielä tehtävissä! Lähetysseura tukee yhteisöjä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ja sen hillitsemisessä. Autamme paikallisten kumppaneidemme kanssa erityisesti kaikkein köyhimpiä ympäri maailmaa.

Lukutaito antaa uuden elämän!

Lukemaan oppiminen sujuu luonnollisesti parhaiten silloin, kun sitä saa opetella sillä kielellä, jota osaa parhaiten. Kristitylle avautuu lukutaidon myötä pääsy Raamattuun, Jumalan sanan äärelle. Ymmärrys omasta uskonnosta ja osallisuus seurakunnan elämästä syvenee. Oma hengellinen elämä saa aivan uuden merkityksen, kun voi lukea Raamattua ihan itse. Sen vuoksi lukutaitotyö ei ole pelkästään köyhyyden vähentämistä, vaan se osaltaan edistää mahdollisuutta Raamatun aarteiden löytämiseen.

Voit tukea Pipliaseuran työtä ja lahjoittaa lukutaitoa Lahjoita - Suomen Pipliaseura

Puikko- ja porinapiiri

Seurakunnan Puikko- ja porinapiiri käynnistyy jälleen. Tänä syksynä kokoonnumme kirkkoherranviraston alakerran Kasvatuksen tilassa (ent. päiväkerhotila). Puikko- ja porinapiiri kokoontuu tiistaisin klo 11-13 (ensimmäinen kerta on torstai) seuraavasti 30.9, 12.10, 26.10, 2.11, 16.11 sekä 30.11. Puikko- ja porinapiirissä voit tehdä käsitöitä lähetyksen ja diakonian hyväksi tai jutella kahvikupposen äärellä.

.

Lopen seurakunnan lähetystyön toiminta-ajatuksena on evankeliumin levittäminen niille, jotka eivät ole vielä kuulleet sanomaa Jeesuksesta, sekä seurakuntalaisten rohkaiseminen ja opettaminen ottamaan henkilökohtaista vastuuta lähetystyöstä.

Lähetystyötä tehdään, koska Jeesus käski: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis, ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: Kastakaa heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."(Mt.28:18-20)

Tiedot Lopen seurakunnan nimikkoläheteistä ja -kohteista löytyvät täältä.

Nuorisotyönohjaaja, lähetyssihteeri

Vastuualueena alakouluikäisten kanssa tehtävä työ ja lähetystyö