Tarttisko seurakunnassa tehrä jotain?

9.9.2019 09.59

Lopen seurakunnassa eletään lähidemokratian syksyä. Virallisesti päätöksenteossa seurakuntalaisia edustavat kirkkovaltuustoon ja –neuvostoon valitut luottamushenkilöt. Käytännössä ideoimaan ja tekemään kutsumme kaikki seurakuntalaiset ja loppilaiset.

Siispä kysymme siis sinulta, mitä pitäisi tehdä, kehittää, muuttaa tai mistä luopua tänä syksynä tai ensi vuoden aikana.

Syksyn aikana järjestämme neljä keskusteluhetkeä. Paikalla on kunkin toimialan työntekijöitä ja kirkkoneuvoston jäseniä. Keskustelua vetää kirkkoherra Tuomas Hynynen.

• ti 17.9. keskustelemme seurakunnan palvelun toiminnasta eli diakoniasta ja lähetystyöstä

• ti 8.10. keskustelemme seurakunnan kasvatuksen toiminnasta eli lasten, perheiden, kouluikäisten ja nuorten toiminnasta sekä rippikoulutyöstä

• ke 23.10. keskustelemme seurakunnan julistuksen toiminnasta eli jumalanpalveluksista, musiikista, aikuistyöstä ja tiedotuksesta.

• ti 19.11. tutustumme Lopen seurakunnassa toteutetun ympäristökatselmuksen tuloksiin ja keskustelemme siitä, miten ympäristöasiat huomioidaan seurakunnassa nyt ja tulevaisuudessa.

Kaikki keskusteluhetket alkavat klo 18.00 kirkon seurakuntasalissa, Pilpalantie 1. Tarjolla on teetä, kahvia, pientä purtavaa ja paljon ajateltavaa.

Jos et pääse paikalle, voit kertoa ajatuksiasi myös sähköpostitse tuomas.hynynen@evl.fi tai nimettömänä www.lopenseurakunta.fi/palaute tai Lopen seurakunnan Facebook-ryhmässä. Toki myös Lopen lehden yleisönosastoa luemme ahkerasti.

Tervetuloa,

Tuomas Hynynen