Kuvassa lähetyskynttelikkö, jossa palaa neljä kynttilää.

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS LOPEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, päivitetty 10.4.2022

10.4.2022 08.43

Seurakunnan toiminta on palautunut ja palautumassa normaaliksi kokoontumisrajoitusten loputtua.

Huomioithan kuitenkin, että seurakunnan tilaisuuksia saatetaan joutua perumaan lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi työntekijöiden sairastumisen vuoksi!

---

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille, joiden terveydentila ei estä kasvomaskin käyttöä.

---

Flunssaoireiset, koronalle altistuneet henkilöt, karanteenissa olevat tai koronaa sairastavat eivät voi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä, vierailla seurakunnan tiloissa, osallistua kasteisiin, häihin tai hautajaisiin tms.

Tilaisuuksien striimausta jatketaan. Tiedot tilaisuuksista, joihin voi osallistua etäyhteyksien kautta, päivitetään Tapahtumakalenteriin ja etäosallistumisohjeet löydät Osallistu verkossa -sivulta.

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 426 4100 ja sähköpostitse loppi.seurakunta@evl.fi ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse.

---

Kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset toimitetaan seuraavin periaattein:

• Kaste-, vihki- ja siunaustilaisuudet toimitetaan normaalisti. Tilaisuuksissa noudatetaan kulloinkin voimassaolevia rajoituksia ja ohjeistusta. Jos kokoontumisrajoituksia tai osallistujamääräsuosituksia otetaan uudelleen käyttöön, tilaisuuksien osallistujamäärää voidaan valitettavasti joutua rajoittamaan vielä vähän ennen tilaisuutta.

• Kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voivat osallistua ainoastaan he, joilla ei ole koronatartuntaan mahdollisesti viittaavia oireita. Henkilöt, jotka odottavat testitulosta, ovat altistuneet, karanteenissa tai sairastuneet, eivät luonnollisestikaan voi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä.

---

Seurakunnan tarjoaa monenlaista tukea ja apua koronakriisin keskellä. Lisätiedot https://www.lopenseurakunta.fi/apua-ja-tukea

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä kahdenkeskisiä keskusteluja varten. Yhteystiedot löytyvät www.lopenseurakunta.fi/yhteystiedot

Lisätiedot kunkin työmuodon työntekijöiltä tai