Lehti-ilmoitus, jossa tämän uutisen info on taitettu ilmoituksen muotoon.

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS LOPEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, päivitetty 15.5.

12.3.2020 16.05

Lopen seurakunnan kaikki toiminta on tauolla poikkeusolojen aikana vuoksi. Pyrimme päivittämään tapahtumakalenteriin sekä peruutukset että koronan myötä etäyhteyksien kautta järjestettävät tilaisuudet.

Toiminnan muutokset 1.6. alkaen päivitetään tälle sivulle luultavasti 20.5.

Jumalanpalvelukset lähetetään Facebookin livelähetyksinä osoitteessa www.facebook.com/lopenseurakunta . Lähetykset ovat nähtävillä riippumatta siitä, onko käyttäjä kirjautunut Facebookiin vai ei. Lähetys alkaa noin viisi minuuttia ennen tilaisuuden alkua.

Palvelukeskus Eedilässä jumalanpalvelusta voi kuunnella keskusradion kautta.

---

Lopen kirkko on avoinna ainoastaan ajanvarauksella. Jos haluat käydä kirkossa hiljentymässä, sovi aika kirkkoherranviraston kanssa. Yhteystiedot alla.

---

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 426 4100 ja sähköpostitse loppi.seurakunta@evl.fi . Paikan päällä käymistä tulee toistaiseksi välttää.

---

Ellei tilanne maassamme muutu olennaisesti, kasteet ja vihkimiset toimitetaan normaalisti, mutta osallistujamäärä on rajoitettu 10 henkeen valtioneuvoston määräyksen mukaisesti 31.5.2020 saakka ja sen jälkeen 50 henkeen.

Hautajaisiin voivat osallistua vainajan tosiasialliset lähiomaiset eli he, joiden on välttämätöntä olla saattamassa vainajaa. Hautajaisten osallistujamäärä tulee pitää mahdollisimman pienenä. 10 osallistujan raja ei siis ole ehdoton hautajaisten kohdalla.

Arkkuhautauksen siunaus suositellaan toimitettavaksi haudalla, mutta siunaustilaisuuden toimittaminen kappelissa on myös mahdollinen.

Kasteet toimitetaan toistaiseksi kirkossa, jotta osallistujat voivat pitää riittävän etäisyyden toisiinsa.

Kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voivat osallistua ainoastaan he, joilla ei ole flunssaoireita. Tilaisuuksien videointi tai striimaus on suositeltavaa.

---

Tiedote kesän rippikouluista on päivitetty 14.5. osoitteeseen www.lopenseurakunta.fi/rippikoulu

---

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä kahdenkeskisiä keskusteluja varten. Yhteystiedot löytyvät www.lopenseurakunta.fi/yhteystiedot

Seurakunta koordinoi tarvittaessa vapaaehtoisapua kaupassa tai apteekissa käynteihin. Lisätietoja avun tarvitsijoille täältä ja mahdollisille vapaaehtoisille auttajille täältä.

Lisätiedot kunkin työmuodon työntekijöiltä tai

Kirkkoherra Tuomas Hynynen
tuomas.hynynen@evl.fi