Kuvassa lähetyskynttelikkö, jossa palaa neljä kynttilää.

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS LOPEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, päivitetty 23.6.2021

23.6.2021 12.17

Koronarajoituset poistuvat 23.6. alkaen. Seurakunnan tilaisuuksiin voi jälleen osallistua paikan päällä. Myös tilaisuuksien striimausta jatketaan.

Tiedot tilaisuuksista, joihin voi osallistua etäyhteyksien kautta, päivitetään Tapahtumakalenteriin ja etäosallistumisohjeet löydät Osallistu verkossa -sivulta.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen tilanteissa, joissa riittävää välimatkaa toisiin ihmisiin ei voida järjestää.

Huomioithan, että flunssaoireiset, koronalle altistuneet henkilöt, karanteenissa olevat tai koronaa sairastavat eivät voi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä, vierailla seurakunnan tiloissa, osallistua kasteisiin, häihin tai hautajaisiin tms.

Seurakunnan eri toimitiloihin mahtuvat varmasti kaikki halukkaat. Toivomme osallistujien kuitenkin hajautuvan esim. kirkossa tai kappelissa mahdollisimman laajalle alueelle. Konfirmaatiojumalanpalvelusten aikana kirkossa on runsaasti väkeä, huomioithan sen, ja varaudut maskilla tilaisuuteen tullessasi. (su 4.7. ja 18.7.)

Tarkistathan nettisivuilta ennen tilaisuuteen lähtöä, ettei tilaisuutta ole jouduttu perumaan esimerkiksi työntekijän äkillisten flunssaoireiden vuoksi.

---

Rippikoulujen ja konfirmaatioiden järjestelyistä tiedotetaan rippikoululaisten perheitä.

---

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 426 4100 ja sähköpostitse loppi.seurakunta@evl.fi . Paikan päällä voi käydä ainostaan aivan välttämättömissä asioissa, muuten asioidaan sähköpostitse ja puhelimitse.

---

Kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset toimitetaan seuraavin periaattein:

• Kasteita ja vihkimisiä voidaan toimittaa kodeissa tai juhlapaikalla, mikäli niissä on mahdollista säilyttää riittävät turvavälit.
  • Kirkon ja kappelin suuret tilat mahdollistavat sen, että kastetilaisuuteen, vihkimiseen ja hautaan siunaamiseen voi osallistua suurempikin juhlaväki.

Kaikkien osallistujien on huolehdittava käsihygieniasta ja turvaväleistä. Yli 12-vuotiaiden suositellaan käyttävän maskeja, ellei osallistujan terveydentilan vuoksi maskin käyttöä ole mahdotonta tai erityisen vaikeata.

• Kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voivat osallistua ainoastaan he, joilla ei ole koronatartuntaan mahdollisesti viittaavia oireita. Henkilöt, jotka odottavat testitulosta, ovat karanteenissa tai sairastuneet, eivät luonnollisestikaan voi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä.

• Seurakunta auttaa mahdollisuuksien mukaan tilaisuuksien striimaamisessa tai videoimisessa.

• Papit ja kanttori eivät valitettavasti toistaiseksi osallistu muistotilaisuuksiin, kastekahveille tms.

Kirkossa, kappelissa ja muissa seurakunnan toimitiloissa on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä saatavilla. Osallistujien toivotaan huolehtivan tilaisuuteen riittävän määrän itselle sopivia kasvomaskeja. Tavanomaisia, marketissa myytäviä kertakäyttömaskeja on kuitenkin tarjolla tilaisuuksien osallistujille.

---

Seurakunnan koordinoima ja vapaaehtoisten toteuttama kaupassakäynti- ja apteekkiapu ei ole toistaiseksi auki.

Mikäli koronatilanne Lopella pahenee merkittävästi, palvelu voidaan käynnistää uudelleen nopeasti.

Ohjeet apua tarvitseville löydät täältä ja ohjeet vapaaehtoisille auttajille täältä.

---

Seurakunnan tarjoaa monenlaista tukea ja apua koronakriisin keskellä. Lisätiedot https://www.lopenseurakunta.fi/apua-ja-tukea

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä kahdenkeskisiä keskusteluja varten. Yhteystiedot löytyvät www.lopenseurakunta.fi/yhteystiedot

Lisätiedot kunkin työmuodon työntekijöiltä tai