Lehti-ilmoitus, jossa tämän uutisen info on taitettu ilmoituksen muotoon.

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS LOPEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, päivitetty 29.5.

12.3.2020 16.05

1.6. alkaen Lopen seurakunnan järjestämiin tilaisuuksiin voi taas osallistua paikan päällä, elleivät kokoontumisrajoitukset tai epidemiatilanne Lopella ja Kanta-Hämeessä muutu.

Tilaisuuksia voidaan joutua perumaan lyhyellä varoitusajalla myös työntekijän äkillisten flunssaoireiden vuoksi, jos emme saa sijaista järjestettyä. Tarkistathan siksi seurakunnan kotisivuilta aina ennen tilaisuuteen osallistumista, ettei tilaisuutta ole peruttu.

Huomioithan, että flunssaoireiset tai koronalle altistuneet henkilöt eivät voi vierailla seurakunnan tiloissa eivätkä osallistua seurakunnan tilaisuuksiin.

Jumalanpalveluksessa vietetään ehtoollista 7.6. alkaen ja seurakuntalaiset ovat tervetulleita kirkkoon. Kirkkoon tulevat desinfioivat kätensä ja noudattavat vähintään kahden metrin turvaväliä. Ehtoolliskäytännöistä ohjeistetaan jumalanpalveluksiin saapuvia. Jumalanpalvelusten striimausta jatketaan Facebookin livelähetyksinä osoitteessa www.facebook.com/lopenseurakunta . Lähetykset ovat nähtävillä riippumatta siitä, onko käyttäjä kirjautunut Facebookiin vai ei. Lähetys alkaa noin viisi minuuttia ennen tilaisuuden alkua.

Konfirmaatiot järjestetään pienemmissä ryhmissä, noin 5-10 konfirmoitavaa nuorta yhdessä tilaisuudessa. Vieraiden määrä on rajoitettu. Mikäli olet osallistumassa tutun nuoren konfirmaatioon kesän aikana, varmista konfirmaation aika nuoren perheeltä. Rippikoululaisten ja heidän perheidensä kysymyksiin vastaa seurakuntapastori Sari Salmi.

Vanhan kirkon iltahartaudet ja Läyliäisten rukoushuoneen iltakirkot pidetään normaalisti, mutta Läyliäisten iltakirkkojen jälkeen ei ainakaan joka kerta ole teetarjoilua. Myös nämä tilaisuudet striimataan.

Vanhaan kirkkoon ja Läyliäisten rukoushuoneelle mahtuu kahden metrin turvaväleillä noin 20-30 henkeä, uuteen kirkkoon noin 50-100. Mikäli tila on turvavälit huomioiden täynnä, saatamme joutua rajoittamaan tilaisuuksiin pääsyä.

Juhannusjuhlaa ja Vanhan kirkon perinnejumalanpalvelusta ei valitettavasti järjestetä tänä kesänä.

---

Lopen vanha kirkko ja Lopen kirkko ovat avoinna tutustumista varten 10.6. - 4.8. paitsi juhannusaattona 19.6.

• Vanha kirkko avoinna ma – su klo 12-14.45, to klo 18-20, muina aikoina sopimuksen mukaan.
  • Lopen kirkko avoinna ke – su klo 15 – 17, muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kirkkojen oppaan puh. 045 328 4473

---

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 426 4100 ja sähköpostitse loppi.seurakunta@evl.fi . Paikan päällä käymistä tulee toistaiseksi välttää.

---

Kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset toimitetaan osallistujamäärärajoitusten puitteissa. Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajoitettu 50 henkeen. Kappeliin mahtuu turvavälit huomioiden arviolta 30 henkeä.

Arkkuhautauksen siunaus suositellaan toimitettavaksi haudalla, mutta siunaustilaisuuden toimittaminen kappelissa on myös mahdollinen.

Kasteet toimitetaan toistaiseksi kirkossa, jotta osallistujat voivat pitää riittävän etäisyyden toisiinsa.

Kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voivat osallistua ainoastaan he, joilla ei ole flunssaoireita. Tilaisuuksien videointi tai striimaus on suositeltavaa.

Papit ja kanttori eivät valitettavasti toistaiseksi osallistu muistotilaisuuksiin, kastekahveille tms.

---

Tiedote kesän rippikouluista on päivitetty 14.5. osoitteeseen www.lopenseurakunta.fi/rippikoulu

---

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä kahdenkeskisiä keskusteluja varten. Yhteystiedot löytyvät www.lopenseurakunta.fi/yhteystiedot

Seurakunta koordinoi tarvittaessa vapaaehtoisapua kaupassa tai apteekissa käynteihin. Lisätietoja avun tarvitsijoille täältä ja mahdollisille vapaaehtoisille auttajille täältä.

Lisätiedot kunkin työmuodon työntekijöiltä tai

Kirkkoherra Tuomas Hynynen
tuomas.hynynen@evl.fi