Kuvassa lähetyskynttelikkö, jossa palaa neljä kynttilää.

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS LOPEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, päivitetty 1.4.2021

1.4.2021 09.52

Koronatilanteesta ja Kanta-Hämeen kokoontumisrajoituksista johtuen 30.4.2021 saakka Lopen seurakunnan tilaisuuksiin voi osallistua ainoastaan etäyhteyksien kautta.

​​​​​​​Kanta-Hämeen pandemiaryhmän 19.1.2021 antaman suosituksenLinkki avautuu uudessa välilehdessä mukaisesti kaikkia oman perheen ulkopuolisia ei-välttämättömiä ihmiskontakteja tulee edelleen välttää.

Paikan päällä osallistuminen ei siis ole mahdollista missään tilaisuudessa, lukuun ottamatta

• muutamia erikseen ilmotettuja lasten harrastustilaisuuksia sekä rastiratoja ulkona
  • kirkossa 11..4. ja 25.4. pidettäviä aikoja, jolloin kirkossa voi ilmoitettuna aikana käydä omalla aikataululla hiljentymässä ja nauttimassa ehtoollista.​​​​​​​

Tiedot tilaisuuksista, joihin voi osallistua etäyhteyksien kautta, päivitetään Tapahtumakalenteriin ja etäosallistumisohjeet löydät Osallistu verkossa -sivulta.

Huomioithan, että flunssaoireiset, koronalle altistuneet henkilöt, karanteenissa olevat tai koronaa sairastavat eivät voi vierailla seurakunnan tiloissa, osallistua kasteisiin, häihin tai hautajaisiin tms.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa kohtaamisissa, joissa on mukana muita kuin samassa taloudessa asuvia henkilöitä. Seurakunta pyytää että kaikki yli 12-vuotiaat, joiden terveydentila ei estä maskin käyttöä, käyttävät maskia.

​​​​​​​---

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 426 4100 ja sähköpostitse loppi.seurakunta@evl.fi . Paikan päällä voi käydä ainostaan aivan välttämättömissä asioissa, muuten asioidaan sähköpostitse ja puhelimitse.

---

Kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset toimitetaan osallistujamäärärajoitusten ja suositusten puitteissa. AVI:n päätöksen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin suositusten mukaisesti osallistujamäärä tulee huhtikuussa 2021 rajata noin kuuteen henkilöön seuraavin periaattein:

• Kasteita ja vihkimisiä voidaan toimittaa kodeissa tai juhlapaikalla vain siinä tapauksessa, että tilaisuuden aikana käytetään kasvomaskeja, pidetään hyvät turvavälit, ja paikalla on korkeintaan voimassaolevien kokoontumisrajoitusten mukainen henkilömäärä.

• Kirkon ja kappelin suuret tilat mahdollistavat sen, että kaikkein lähimmät voivat osallistua kasteisiih, häihin tai hautajaisiin. Esimerkiksi kasteperhe ja kummit voivat osallistua kastetilaisuuteen ja hääparin muutamat kaikkein lähimmät vihkimiseen kirkossa. Vainajan kaikkein lähimmät omaiset voivat osallistua siunaustilaisuuteen kappelissa.

Kasteissa, vihkimisissä ja hautajaisissa osallistujamäärä on kuitenkin rajattava mahdollisimman pieneksi. Tilaisuuksien osallistujamäärä ei missään tapauksessa saa merkittävästi ylittää voimassaolevaa kokoontumisrajoitusta ja yksityistilaisuuksien suositusta.

Kaikkien osallistujien on huolehdittava käsihygieniasta ja turvaväleistä. Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskeja, ellei osallistujan terveydentilan vuoksi maskin käyttöä ole mahdotonta tai erityisen vaikeata.

• Kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voivat osallistua ainoastaan he, joilla ei ole koronatartuntaan mahdollisesti viittaavia oireita. Henkilöt, jotka odottavat testitulosta, ovat karanteenissa tai sairastuneet, eivät luonnollisestikaan voi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä.

• Seurakunta auttaa mahdollisuuksien mukaan tilaisuuksien striimaamisessa tai videoimisessa.

• Papit ja kanttori eivät valitettavasti toistaiseksi osallistu muistotilaisuuksiin, kastekahveille tms.

Muistotilaisuudet, hääjuhlat ja kastekahvit ovat yksityistilaisuuksia ja niiden turvallisuudesta vastaa tilaisuuden järjestäjä. Seurakunta kehottaa rajoittamaan muistotilaisuuksien, hääjuhlien ja kastekahvien osallistujamäärän voimassaolevien suositusten mukaiseksi, sekä huomioimaan ohjeistuksen, jonka mukaan kaikkia oman kotitalouden ulkopuolisia ei-välttämättömiä kontakteja tulee välttää.

Kirkossa, kappelissa ja muissa seurakunnan toimitiloissa on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä saatavilla. Osallistujien toivotaan huolehtivan tilaisuuteen riittävän määrän itselle sopivia kasvomaskeja. Tavanomaisia, marketissa myytäviä kertakäyttömaskeja on kuitenkin tarjolla tilaisuuksien osallistujille.

---

Seurakunnan koordinoima ja vapaaehtoisten toteuttama kaupassakäynti- ja apteekkiapu jatkuu ainakin huhtikuun 2021 ajan ja pitempäänkin, mikäli palvelulle on tarvetta. Ohjeet apua tarvitseville löydät täältä ja ohjeet vapaaehtoisille auttajille täältä.

---

Seurakunnan tarjoaa monenlaista tukea ja apua koronakriisin keskellä. Lisätiedot https://www.lopenseurakunta.fi/apua-ja-tukea

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä kahdenkeskisiä keskusteluja varten. Yhteystiedot löytyvät www.lopenseurakunta.fi/yhteystiedot

Lisätiedot kunkin työmuodon työntekijöiltä tai