Kuvassa lähetyskynttelikkö, jossa palaa neljä kynttilää.

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS LOPEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, päivitetty 28.7.2021

27.7.2021 12.33

Kanta-Hämeen alueella on siirrytty kiihtymisvaiheeseen koronatilanteen suhteen. Kiihtymisvaiheesta johtuvat uudet suositukset ovat voimassa 15.8. saakka.

Seurakunnan tilaisuuksiin voi osallistua paikan päällä. Flunssaoireiset, koronalle altistuneet henkilöt, karanteenissa olevat tai koronaa sairastavat eivät voi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä, vierailla seurakunnan tiloissa, osallistua kasteisiin, häihin tai hautajaisiin tms.

Myös tilaisuuksien striimausta jatketaan. Tiedot tilaisuuksista, joihin voi osallistua etäyhteyksien kautta, päivitetään Tapahtumakalenteriin ja etäosallistumisohjeet löydät Osallistu verkossa -sivulta.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan erittäin vahvasti sekä mahdolllisimman suurien turvavälien noudattamista. Myös hyvästä käsihygieniasta on huolehdittava.

Useimpiin seurakunnan toimitiloihin mahtuvat kaikki halukkaat. Toivomme osallistujien kuitenkin hajautuvan esim. kirkossa tai kappelissa mahdollisimman laajalle alueelle. Joissain paikoissa, kuten esim. Vanhassa kirkossa saatetaan joutua rajoittamaan osallistujien määrää riittävien turvavälien noudattamiseksi. To 29.7. pidettävään Kansanlaulukirkkoon pystyy kuitenkin osallistumaan jollain tavalla myös kirkon mäellä, ulkotiloissa. Laulut kuuluvat varmasti ulos saakka.

Tarkistathan nettisivuilta ennen tilaisuuteen lähtöä, ettei tilaisuutta ole jouduttu perumaan esimerkiksi työntekijän äkillisten flunssaoireiden vuoksi.

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 426 4100 ja sähköpostitse loppi.seurakunta@evl.fi . Paikan päällä voi käydä ainostaan aivan välttämättömissä asioissa, muuten asioidaan sähköpostitse ja puhelimitse.

---

Kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset toimitetaan seuraavin periaattein:

• Kasteita ja vihkimisiä voidaan toimittaa kodeissa tai juhlapaikalla, mikäli niissä on mahdollista säilyttää riittävät turvavälit.
    ​​​​​​​
  • Kirkon suuri koko mahdollistaa sen, että kastetilaisuuteen ja vihkimiseen ja  voi osallistua suurempikin juhlaväki turvavälejä noudattaen.

• Hautaan siunaamiseen voi myös osallistua melko suuri läheisten joukko. Kappeliin mahtuu turvavälein noin 30-40 hlöä. Tätä suuremmat hautaan siunaamiset toimitetaan haudalla.

• Kaikkien osallistujien on huolehdittava käsihygieniasta ja turvaväleistä. Yli 12-vuotiaiden suositellaan käyttävän maskeja, ellei osallistujan terveydentilan vuoksi maskin käyttöä ole mahdotonta tai erityisen vaikeata.

• Kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voivat osallistua ainoastaan he, joilla ei ole koronatartuntaan mahdollisesti viittaavia oireita. Henkilöt, jotka odottavat testitulosta, ovat karanteenissa tai sairastuneet, eivät luonnollisestikaan voi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä.

• Seurakunta auttaa mahdollisuuksien mukaan tilaisuuksien striimaamisessa tai videoimisessa.

• Papit ja kanttori eivät valitettavasti toistaiseksi osallistu muistotilaisuuksiin, kastekahveille tms.

Kirkossa, kappelissa ja muissa seurakunnan toimitiloissa on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä saatavilla. Osallistujien toivotaan huolehtivan tilaisuuteen riittävän määrän itselle sopivia kasvomaskeja. Tavanomaisia, marketissa myytäviä kertakäyttömaskeja on kuitenkin tarjolla tilaisuuksien osallistujille.

---

Seurakunnan koordinoima ja vapaaehtoisten toteuttama kaupassakäynti- ja apteekkiapu ei ole toistaiseksi auki. Mikäli koronatilanne Lopella pahenee merkittävästi, palvelu voidaan käynnistää uudelleen nopeasti.

---

Seurakunnan tarjoaa monenlaista tukea ja apua koronakriisin keskellä. Lisätiedot https://www.lopenseurakunta.fi/apua-ja-tukea

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä kahdenkeskisiä keskusteluja varten. Yhteystiedot löytyvät www.lopenseurakunta.fi/yhteystiedot

Lisätiedot kunkin työmuodon työntekijöiltä tai