Kuvassa jouluseimi ja eläimiä kirkossa saarnastuolin edessä.

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS LOPEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, päivitetty 19.1.2021

6.11.2020 13.52

Koronatilanteesta ja Kanta-Hämeen kokoontumisrajoituksista johtuen 31.1.2021 saakka Lopen seurakunnan tilaisuuksiin voi osallistua ainoastaan etäyhteyksien kautta. ​​​​​​​Kanta-Hämeen pandemiaryhmän 19.1.2021 antaman suosituksen mukaisesti kaikkia oman perheen ulkopuolisia ei-välttämättömiä ihmiskontakteja tulee välttää.

Paikan päällä osallistuminen ei siis ole mahdollista missään tilaisuudessa. Poikkeuksena voi olla muutamia ulkotiloissa tapahtuvia lasten ja lapsiperheiden kohtaamisia, joista ilmoitetaan erikseen.

Tiedot tilaisuuksista, joihin voi osallistua etäyhteyksien kautta, päivitetään Tapahtumakalenteriin ja etäosallistumisohjeet löydät Osallistu verkossa -sivulta.

Huomioithan, että flunssaoireiset tai koronalle altistuneet henkilöt eivät voi vierailla seurakunnan tiloissa, osallistua kasteisiin, häihin tai hautajaisiin tms.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa kohtaamisissa, joissa on mukana muita kuin samassa taloudessa asuvia henkilöitä.

​​​​​​​---

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 426 4100 ja sähköpostitse loppi.seurakunta@evl.fi . Paikan päällä voi käydä ainostaan aivan välttämättömissä asioissa, muuten asioidaan sähköpostitse ja puhelimitse.

---

Kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset toimitetaan osallistujamäärärajoitusten ja suositusten puitteissa. Osallistujamäärä on rajattava 10 henkeen. Vainajan tosiasiallisilla lähiomaisilla on kuitenkin oikeus osallistua siunaustilaisuuteen, vaikka 10 hengen raja ylittyisi. Tällöinkin osallistujamäärä on pidettävä niin pienenä kuin mahdollista.

Muistotilaisuudet, hääjuhlat ja kastekahvit ovat yksityistilaisuuksia ja niiden turvallisuudesta vastaa tilaisuuden järjestäjä. Seurakunta kehottaa ainakin 31.1.2021 saakka rajoittamaan muistotilaisuuksien, hääjuhlien ja kastekahvien osallistujamäärän enintään 10 henkeen Kanta-Hämeen pandemiaryhmän 18.12. antaman suosituksen mukaisesti ja huomioimaan ohjeistuksen 19.1.2021, jonka mukaan kaikkia oman kotitalouden ulkopuolisia ei-välttämättömiä kontakteja tulee välttää.

Kaste suositellaan toistaiseksi toimitettavaksi kirkossa, jotta osallistujat voivat pitää riittävän etäisyyden toisiinsa.

Kotikaste ja vihkiminen juhlapaikalla ovat mahdollisia, mikäli tilaisuuden aikana voidaan pitää riittävät turvavälit ja/tai käyttää kasvomaskeja, ja paikalla on korkeintaan 10 henkeä.

Kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voivat osallistua ainoastaan he, joilla ei ole flunssaoireita. Tilaisuuksien videointi tai striimaus on suositeltavaa.

Papit ja kanttori eivät valitettavasti toistaiseksi osallistu muistotilaisuuksiin, kastekahveille tms.

Kaikkien osallistujien on huolehdittava käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä. Kaikkien yli 12-vuotiaiden on syytä käyttää kasvomaskia kirkossa ja kappelissa, ellei maskin käyttö ole terveydellisistä syistä mahdotonta tai erityisen hankalaa.

Kirkossa, kappelissa ja muissa seurakunnan toimitiloissa on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä saatavilla. Osallistujien toivotaan huolehtivan tilaisuuteen riittävän määrän itselle sopivia kasvomaskeja. Tavanomaisia, marketissa myytäviä kertakäyttömaskeja on kuitenkin tarjolla tilaisuuksien osallistujille.

---

Seurakunnan koordinoima ja vapaaehtoisten toteuttama kaupassakäynti- ja apteekkiapu on jatkuu tammikuun 2021 ajan ja pitempäänkin, mikäli palvelulle on kysyntää. Ohjeet apua tarvitseville löydät täältä ja ohjeet vapaaehtoisille auttajille täältä.

---

Seurakunnan tarjoaa monenlaista tukea ja apua koronakriisin keskellä. Lisätiedot https://www.lopenseurakunta.fi/apua-ja-tukea

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä kahdenkeskisiä keskusteluja varten. Yhteystiedot löytyvät www.lopenseurakunta.fi/yhteystiedot

Lisätiedot kunkin työmuodon työntekijöiltä tai