Lehti-ilmoitus, jossa tämän uutisen info on taitettu ilmoituksen muotoon.

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS LOPEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, päivitetty 20.8.2020

12.3.2020 16.05

Ellei koronatilanne Lopella tai Suomessa muutu olennaisesti, Lopen seurakunnan järjestämiin tilaisuuksiin voi taas osallistua paikan päällä. Syksyn 2020 aikana järjestetään tavanomaista kerho-, leiri- ja ryhmätoimintaa sekä jumalanpalveluksia, konsertteja ja kirkollisia toimituksia. Tiedot toiminnasta löytyvät seurakunnan kotisivujen tapahtumakalenterista ja syysesitteestä. Syysesite on kuvana tämän uutisen yhteydessä. Esitettä jaetaan paperisena seurakunnan toimipisteissä.

Tilaisuuksia voidaan joutua perumaan lyhyellä varoitusajalla työntekijän äkillisten flunssaoireiden vuoksi, jos emme saa sijaista järjestettyä. Tarkistathan siksi seurakunnan kotisivuilta aina ennen tilaisuuteen osallistumista, ettei tilaisuutta ole peruttu.

Huomioithan, että flunssaoireiset tai koronalle altistuneet henkilöt eivät voi vierailla seurakunnan tiloissa eivätkä osallistua seurakunnan tilaisuuksiin.

Ellei toisin ilmoiteta, seurakunnan tilaisuuksissa ei ole välttämätöntä käyttää kasvomaskia. Kasvomaski ei missään tilanteessa mahdollista oirehtivan tai koronalle altistuneen henkilön osallistumista.

Jumalanpalveluksia ​​​​​​​ja kirkkokahveja vietetään turvavälejä ja tehostettuja hygieniakäytäntöjä noudattaen. Ehtoolliskäytännöistä ohjeistetaan jumalanpalveluksiin saapuvia.

Jumalanpalvelusten striimausta jatketaan Facebookin livelähetyksinä osoitteessa www.facebook.com/lopenseurakunta . Lähetykset ovat nähtävillä riippumatta siitä, onko käyttäjä kirjautunut Facebookiin vai ei. Lähetys alkaa noin viisi minuuttia ennen tilaisuuden alkua.

---

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 426 4100 ja sähköpostitse loppi.seurakunta@evl.fi . Paikan päällä käymistä tulee toistaiseksi välttää.

---

Kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset toimitetaan osallistujamäärärajoitusten puitteissa. Kappeliin mahtuu turvavälit huomioiden noin 30-40 henkeä.

Kasteet suositellaan toistaiseksi toimitettavaksi kirkossa, jotta osallistujat voivat pitää riittävän etäisyyden toisiinsa. Kotikasteet ja vihkimiset juhlapaikalla ovat mahdollisia, mikäli tilaisuuden aikana voidaan pitää kohtuulliset turvavälit.

Kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voivat osallistua ainoastaan he, joilla ei ole flunssaoireita. Tilaisuuksien videointi tai striimaus on suositeltavaa.

Papit ja kanttori eivät valitettavasti toistaiseksi osallistu muistotilaisuuksiin, kastekahveille tms.

---

Seurakunta on kevään ja kesän 2020 aikana koordinoinut vapaaehtoista kaupassakäynti- ja apteekkiapua. Kesän aikana palvelulle on ollut ainoastaan muutamia tarvitsijoita, joten palvelu on toistaiseksi lakkautettu.

Mikäli koronatilanne Lopella heikkenee huomattavasti, avun koordinointipalvelu käynnistetään uudelleen.

---

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä kahdenkeskisiä keskusteluja varten. Yhteystiedot löytyvät www.lopenseurakunta.fi/yhteystiedot

Lisätiedot kunkin työmuodon työntekijöiltä tai

Kirkkoherra Tuomas Hynynen