Kuvassa lähetyskynttelikkö, jossa palaa neljä kynttilää.

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS LOPEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, päivitetty 7.12.2021

7.12.2021 07.33

2.12. ilmoitettujen Kanta-Hämeen alueen kokoontumisrajoitusten myötä seurakunnan tilaisuuksien osallistujamäärää joudutaan rajoittamaan.

Jumalanpalveluksiin kirkkoon 12.12., 19.12. sekä jouluvalomessuun kappeliin 16.12. mahtuvat paikan päälle kaikki halukkaat. Lisäksi tilaisuudet striimataan.

Kauneimpien joululaulujen 12.12. ja puurojuhlan 13.12. järjestelyistä ilmoitetaan viimeistään torstaina 9.12. On mahdollista, että tilaisuudet perutaan, osallistujamäärää rajoitetaan ja/tai tilaisuuksiin edellytetään koronapassia.

Joulukonsertista 19.12. ja jouluaaton tilaisuuksien järjestelyistä ilmoitetaan myöhemmin.

Joulukuun aikana osallistujamäärää joudutaan rajoittamaan ja joihinkin tilaisuuksiin saatetaan edellyttää koronapassia. Seuraathan ilmoittelua.

Varmistathan aina ennen seurakunnan tilaisuuteen lähtöä, onko rajoituksiin ja seurakunnan toimintaan tullut muutoksia. Huomioithan, että seurakunnan tilaisuuksia saatetaan joutua perumaan lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi työntekijöiden sairastumisen vuoksi!

---

Kanta-Hämeen siirryttyä jälleen leviämisvaiheeseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 12.11.2021 suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktia omaan välittömään lähipiiriin ei voida välttää.

Esimerkiksi jumalanpalveluksissa on yleensä hyvin tilaa pitää riittävät turvavälit, joten kasvomaskin käyttö ei ole välttämätöntä.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille, joiden terveydentila ei estä kasvomaskin käyttöä. Maskin käyttöä toivotaan erityisesti heiltä, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa.

---

Flunssaoireiset, koronalle altistuneet henkilöt, karanteenissa olevat tai koronaa sairastavat eivät voi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä, vierailla seurakunnan tiloissa, osallistua kasteisiin, häihin tai hautajaisiin tms.

Tilaisuuksien striimausta jatketaan. Tiedot tilaisuuksista, joihin voi osallistua etäyhteyksien kautta, päivitetään Tapahtumakalenteriin ja etäosallistumisohjeet löydät Osallistu verkossa -sivulta.

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 426 4100 ja sähköpostitse loppi.seurakunta@evl.fi ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Paikan päällä käyntiä tulee korona-aikana välttää.

---

Kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset toimitetaan seuraavin periaattein:

• Kaste-, vihki- ja siunaustilaisuuksiin voi osallistua kirkossa enintään 150 henkeä ja kappelissa enintään 50 henkeä. Suosittelemme kuitenkin, että kaste-, vihki- ja siunaustilaisuuksien osallistujamäärä rajataan pieneen lähipiiriin.

• Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittelee, että yksityistilaisuuksiin osallistuu korkeintaan 20 henkeä. Kastekahvit, hääjuhlat ja muistotilaisuudet suositellaan siksi pidettävän tämän suosituksen puitteissa.

Kastekahvit, hääjuhlat ja muistotilaisuudet ovat kuitenkin kasteperheen/hääparin/omaisten järjestämiä yksityistilaisuuksia, ja niiden turvallisuus on järjestäjien vastuulla.

• Suosittelemme edelleen kastejuhlien järjestämistä kirkossa, jotta osallistujat voivat halutessaan välttää lähikontaktia toisiinsa. Kotikasteiden järjestäminen on mahdollista, kunhan juhlatila on kohtuullisen suuri suhteessa osallistujamäärään.

• Kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voivat osallistua ainoastaan he, joilla ei ole koronatartuntaan mahdollisesti viittaavia oireita. Henkilöt, jotka odottavat testitulosta, ovat karanteenissa tai sairastuneet, eivät luonnollisestikaan voi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä.

• Pyydämme, että kaikki yli 12-vuotiaat osallistujat käyttävät kasvomaskia kastetilaisuuksissa, vihkitilaisuuksissa ja siunaustilaisuuksissa, ellei terveydentila estä maskin käyttöä.

• Kastetilaisuuteen, vihkimiseen tai hautaan siunaamiseen osallistujilta ei kysytä koronapassia. Nykyisen lainsäädännön puitteissa koronapassin, tuoreen testituloksen tms. vaatiminen näihin tilaisuuksiin ei ole mahdollista.

• Seurakunta auttaa mahdollisuuksien mukaan kirkossa tai kappelissa pidettävien yksityistilaisuuksien striimaamisessa piilotetun Youtube-linkin kautta.

---

Seurakunnan tarjoaa monenlaista tukea ja apua koronakriisin keskellä. Lisätiedot https://www.lopenseurakunta.fi/apua-ja-tukea

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä kahdenkeskisiä keskusteluja varten. Yhteystiedot löytyvät www.lopenseurakunta.fi/yhteystiedot

Lisätiedot kunkin työmuodon työntekijöiltä tai