kuva, jossa sama tieto koronavirustilanteen aiheuttamista muutoksista

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS LOPEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, päivitetty 7.4.

12.3.2020 16.05

Lopen seurakunnan kaikki toiminta on tauolla ainakin 13.5. saakka koronaviruksen vuoksi. Pyrimme päivittämään tapahtumakalenteriin sekä peruutukset että koronan myötä etäyhteyksien kautta järjestettävät tilaisuudet.

Jumalanpalvelukset lähetetään Facebookin livelähetyksinä osoitteessa www.facebook.com/lopenseurakunta . Lähetykset ovat nähtävillä riippumatta siitä, onko käyttäjä kirjautunut Facebookiin vai ei. Lähetys alkaa noin viisi minuuttia ennen tilaisuuden alkua.

Palvelukeskus Eedilässä jumalanpalvelusta voi kuunnella keskusradion kautta.

---

Lopen kirkko on avoinna ainoastaan ajanvarauksella. Jos haluat käydä kirkossa hiljentymässä, sovi aika kirkkoherranviraston kanssa. Yhteystiedot alla.

---

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 426 4100 ja sähköpostitse loppi.seurakunta@evl.fi . Paikan päällä käymistä tulee toistaiseksi välttää.

---

Ellei tilanne maassamme muutu olennaisesti, kasteet ja vihkimiset toimitetaan normaalisti, mutta osallistujamäärä on rajoitettu 10 henkeen valtioneuvoston määräyksen mukaisesti.

Hautajaisiin voivat osallistua vainajan tosiasialliset lähiomaiset eli he, joiden on välttämätöntä olla saattamassa vainajaa. Hautajaisten osallistujamäärä tulee pitää mahdollisimman pienenä. 10 osallistujan raja ei siis ole ehdoton hautajaisten kohdalla.

Arkkuhautauksen siunaus suositellaan toimitettavaksi haudalla, mutta siunaustilaisuuden toimittaminen kappelissa on myös mahdollinen.

Kasteet suositellaan pidettäväksi kirkossa, ei kotona, jotta osallistujat voivat pitää riittävän etäisyyden toisiinsa. Vaihtoehtoisesti kaste voidaan sopia myöhempään ajankohtaan, esimerkiksi kesään.

Kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voivat osallistua ainoastaan he, joilla ei ole flunssaoireita.

---

Talvirippikoulun konfirmaatio 3.5.2020 on peruttu.

Talvirippikoululaiset konfirmoidaan kesän rippikouluryhmien konfirmaatioiden yhteydessä 14.6., 28.6., 12.7. tai loppukesälle lisätyssä konfirmaatiomessussa 26.7.

On muistettava, että kesän rippikoulujen ja konfirmaatioiden toteutuminen riippuu koronatilanteen kehittymisestä. Emme luonnollisestikaan tässä tilanteessa voi taata kesän ripariryhmien ja konfirmaatioiden toteutumista ajallaan.

Pahoittelemme tilannetta.

Talvirippikoululaisen tulee ilmoittaa valitsemansa konfirmaatiopäivä Sari Salmelle, sari.a.salmi@evl.fi tai puh. 0505534018.

Vuoden 2020 rippikoulujen ennakkojakson riparipassimerkinnät kerätään loppuun verkossa. Laita sähköpostia sari.a.salmi@evl.fi ohjeiden saamikseksi.

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä kahdenkeskisiä keskusteluja varten. Yhteystiedot löytyvät www.lopenseurakunta.fi/yhteystiedot

Seurakunta koordinoi tarvittaessa vapaaehtoisapua kaupassa tai apteekissa käynteihin. Lisätietoja avun tarvitsijoille täältä ja mahdollisille vapaaehtoisille auttajille täältä.

Lisätiedot kunkin työmuodon työntekijöiltä tai

Kirkkoherra Tuomas Hynynen
tuomas.hynynen@evl.fi