Kuvassa lähetyskynttelikkö, jossa palaa neljä kynttilää.

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS LOPEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, päivitetty 24.1.2022

24.1.2022 10.33

Kanta-Hämeen alueen kokoontumisrajoitusten myötä seurakunnan tilaisuuksien osallistujamäärää joudutaan rajoittamaan.

Tulevien pyhien jumalanpalveluksiin suositellaan ensisijaisesti etäosallistumista, mutta myös paikan päällä osallistuminen on mahdollista, ellei tilanne muutu.

Aikuisten harrastustoiminta on tauolla. Järjestämme tilaisuuksia etäyhteyksin, lisätiedot tapahtumakalenterista.

Lasten, nuorten ja perheiden toiminnasta ilmoitetaan erikseen tapahtumakalenterissa ja lisätietoja saa työntekijöiltä.

Varmistathan aina ennen seurakunnan tilaisuuteen lähtöä, onko rajoituksiin ja seurakunnan toimintaan tullut muutoksia. Huomioithan, että seurakunnan tilaisuuksia saatetaan joutua perumaan lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi työntekijöiden sairastumisen vuoksi!

---

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille, joiden terveydentila ei estä kasvomaskin käyttöä.

---

Flunssaoireiset, koronalle altistuneet henkilöt, karanteenissa olevat tai koronaa sairastavat eivät voi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä, vierailla seurakunnan tiloissa, osallistua kasteisiin, häihin tai hautajaisiin tms.

Tilaisuuksien striimausta jatketaan. Tiedot tilaisuuksista, joihin voi osallistua etäyhteyksien kautta, päivitetään Tapahtumakalenteriin ja etäosallistumisohjeet löydät Osallistu verkossa -sivulta.

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 426 4100 ja sähköpostitse loppi.seurakunta@evl.fi ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Paikan päällä käyntiä tulee korona-aikana välttää.

---

Kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset toimitetaan seuraavin periaattein:

• Huomioithan, että tässä kerrotut tiedot ovat tämänhetkisiä ohjeita ja rajoituksia. Ne saattavat muuttua ennen kaste-, vihki- tai hautajaispäivää. Noudatamme kulloinkin voimassa olevia rajoituksia ja ohjeita.

• Kaste-, vihki- ja siunaustilaisuudet toimitetaan mahdollisimman pienessä lähipiirissä. Kastettavan ja hääparin lähimmät ja vainajan lähiomaiset voivat siis osallistua tilaisuuksiin paikan päällä.

Tarkkaa turvallista rajaa osallistujamäärälle ei ole mahdollista määritellä, mutta missään tapauksessa tässä koronatilanteessa osallistujia ei tulisi olla enempää kuin kirkossa noin 100 henkeä ja kappelissa 40 henkeä.

• Kastekahvit, hääjuhlat ja muistotilaisuudet ovat kasteperheen / hääparin / omaisten järjestämiä yksityistilaisuuksia, ja niiden turvallisuus on järjestäjien vastuulla.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittelee, että yksityistilaisuuksiin osallistuu korkeintaan 10 henkeä. Valtioneuvosto suositteleeLinkki avautuu uudessa välilehdessä, ettei tavattaisi enempää kuin viittä perheen ulkopuolista henkilöä.

Kastekahvit, hääjuhlat ja muistotilaisuudet suositellaan siksi pidettävän näiden suositusten puitteissa.

• Kastetilaisuudet ja vihkimiset järjestetään kirkossa, jossa myös tilaisuuden striimaus on järjestettävissä helposti. Papit eivät valitettavasti voi tässä tilanteessa toimittaa kotikasteita.
  • Kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voivat osallistua ainoastaan he, joilla ei ole koronatartuntaan mahdollisesti viittaavia oireita. Henkilöt, jotka odottavat testitulosta, ovat altistuneet, karanteenissa tai sairastuneet, eivät luonnollisestikaan voi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä.

• Pyydämme, että kaikki yli 12-vuotiaat osallistujat käyttävät kasvomaskia kastetilaisuuksissa, vihkitilaisuuksissa ja siunaustilaisuuksissa, ellei terveydentila estä maskin käyttöä.

• Kastetilaisuuteen, vihkimiseen tai hautaan siunaamiseen osallistujilta ei kysytä koronapassia. Nykyisen lainsäädännön puitteissa koronapassin, tuoreen testituloksen tms. vaatiminen näihin tilaisuuksiin ei ole mahdollista.

• Seurakunta auttaa mahdollisuuksien mukaan kirkossa tai kappelissa pidettävien yksityistilaisuuksien striimaamisessa piilotetun Youtube-linkin kautta.

---

Seurakunnan tarjoaa monenlaista tukea ja apua koronakriisin keskellä. Lisätiedot https://www.lopenseurakunta.fi/apua-ja-tukea

Seurakunnan järjestämä vapaaehtoisen kauppa-avun koordinointipalvelu toimii jälleen. Lisätiedot https://www.lopenseurakunta.fi/uutiset/-/news/97444426

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä kahdenkeskisiä keskusteluja varten. Yhteystiedot löytyvät www.lopenseurakunta.fi/yhteystiedot